Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dugogodišnja netrpeljivost

Veliki navijački obračun u Zadru: Policija pucala u zrak da zaustavi huligane!

U Zadru je došlo do sukoba navijača Zadra i Šibenika uoči košarkaške utakmice koja se igra u utorak navečer…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Navijače oba kluba, Tornado i Funcute, veže dugogodišnja netrpeljivost. A da se ne vole potvrdio je i incident u Zadru. Na Branimirovoj obali oko 15 sati zrakom su letjele sjekire, boce, šipke i kamenje, a policija je ipak uspjela spriječiti veći sukob pucnjevima u zrak.

Prema izjavama svjedoka, Šibenčani su sjedili na terasi jednog kafića, kada je na njih nasrnula skupina domaćih navijača. Bila je to ružna uvertira košarkaškoj utakmici na Višnjiku, a srećom nitko nije ozbiljnije ozlijeđen.

''Prema prvim informacijama, u kafiću na obali nalazilo se nekoliko desetaka navijača gostujućeg košarkaškog kluba iz Šibenika, koje je pokušala napasti grupa navijača iz Zadra. Policijski službenici koji su se tamo zatekli i stali između suprotstavljenih strana, u jednom trenutku su, s ciljem odbijanja napada i zaštite života ljudi, ispalili više hitaca u zrak iz službenog oružja'', stoji u policijskom priopćenju.

Huligani su u jednom trenutku kamenjem i drugim predmetima počeli gađati i policajce. Ubrzo su se razbježali, a potraga za njima traje.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider