Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dotakli dno

Velika sramota HKS-a: Bez minute šutnje za Bibića Mosora na All-Staru!

Hrvatski se košarkaški savez propisno osramotio. Na All-Star utakmici u Križevcima, naime, nije održana minuta šutnje za dugogodišnjeg košarkaškog radnika i legende hrvatskog novinarstva Milorada Bibića Mosora!

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Milorad Bibić preminuo je danas. Bio je dugogodišnji košarkaški sudac i delegat, dakle uvaženi član košarkaške obitelji. Odmah su krenuli komentari da nije dobio dužnu počast jer je u sukobu s predsjednikom saveza Dankom Radićem.

Podsjetimo, legendarni novinar iz Splita umro je u 60. godini života. Pokosila ga je teška bolest, iako je još prije mjesec dana bio zdrav čovjek.

>> Odlazak legende: Umro je Milorad Bibić Mosor

Bio je veliki prijatelj Dina Rađe o kojem je također napisao knjigu 'Moj galebe.' Radio je na biografiji Mirka Novosela 'Zlatna košarka Mirka Novosela', napisao je monografiju o KK Split 'Od starog placa do vrha Europe', te knjiga o odrastanju u Splitu šezdesetih 'Zakon pjace'.

Žalosno je što takav čovjek nije dobio minutu šutnje na košarkaškom parketu. Pogotovo kad se uzme u obzir koliko je doprinio promociji tog sporta. No, onima kojima to ne ide za rukom već više od desetljeća, očito niti odavanje počasti ne spada u kategoriju ljudskosti.

Inače, u Križevcima je održan 19. hrvatski košarkaški All-Star susret, a ove su godine snage odmjerili "Domaći" i "Stranci". Bolji su sa 150-138 (34-39, 40-29, 35-38, 41-32) bili "Stranci".

U momčadi "Stranaca" najefikasniji su bili Josh Heytvelt i Demonte Harper sa po 27 poena, a kod "Domaćih" je Mario Kasun ubacio 25, a Marko Car 23 poena. (V.H. / Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati