Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nakon teške bolesti

Odlazak legende: Umro je Milorad Bibić Mosor

Nešto prije 13 sati napustila nas je velika novinarska legenda iz Splita.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U zagrebačkom Kliničko-bolničkom centru Rebro danas je preminuo Milorad Bibić Mosor, legendarni novinar iz Splita. Mosora je u 60- godini života pokosila teška bolest, još je prije mjesec dana bio zdrav čovjek.

Radio je za Slobodnu Dalmaciju, gdje je bio i urednik sportske rubrike, ali je njegova riječ bila prisutna u novinama širom regije.

Poznat je kao jedan od najvećih kroničara splitskog sporta, a uža specijalnost bila mu je košarka. Njegov humor kojeg je unio u svoje sportske teme, bio je jedan od njegovih najvećih zaštitnih znakova.

U posljednje vrijeme pamtimo ga kao velikog navijača i kroničara RNK Split, o kojem je napisao i knjigu. Bio je veliki prijatelj Dina Rađe o kojem je također napisao knjigu 'Moj galebe.'

Radio je na biografiji Mirka Novosela 'Zlatna košarka Mirka Novosela', napisao je monografiju o KK Spilt 'Od starog placa do vrha Europe', te knjiga o odrastanju u Splitu šezdesetih 'Zakon pjace. '

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom godine za 1997. godinu, a 2003. i 2005. godine Hrvatski zbor sportskih novinara dodijelio mu je godišnju nagradu za sportsku publicistiku za knjige Split je Prva liga i Zlatna košarka Mirka Novosela.

Hrvatski zbor sportskih novinara proglasio ga je sportskim novinarom godine 1997. godine.

''Mosore, ne mogu vjerovati da te više nema. Zauvijek će mi nedostajati tvoji sms-ovi i humor. Počivaj u miru. Voli te tvoj "Ljubo", napisao je na svom Twitter profilu Ivan Ljubičić.

Nastavi čitati

Nastavi čitati