Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vrijedna pobjeda Efesa

Večer drama u Euroligi: Hrvatski košarkaši uspješni u triler završnicama

U susretu 6. kola F skupine TOP 16 košarkaške Eurolige Fenerbahče je u Istanbulu pobijedio Laboral Kutxa 91-90, a hrvatski košarkaš Luka Žorić je za turski sastav zabio sedam koševa uz dva skoka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fener su do četvrte pobjede u skupini predvodili Andrew Goudelock s 19 i Nemanja Bjelica s 14 koševa. U španjolskim redovima Fernando San Emeterio je zabio 15, a Davis Bertans i Mike James po 14 koševa.

U dvoboju iz iste skupine Anadou Efes je na gostovanju pobijedio Milano 73-71. Hrvatski košarkaš Dario Šarić za goste je zabio pet koševa, baš kao i Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper.

Unicaja je u Malagi pobijedila Nižnji 85-76 ostvarivši time prvu pobjedu. U prvom susretu 6. kola igranom u četvrtak Olympiakos je u Pireju pobijedio CSKA 84-76 nanijevši Rusima prvi poraz u skupini.

Na ljestvici vode CSKA (5-1) i Olympiakos (5-1), a zatim slijede Fenerbahče (4-2), Anadou Efes (4-2), Nižnji (2-4), Laboral Kutxa (2-4), EA7 Milano (1-5), Unicaja Malaga (1-5).

U jedinom dvoboju iz E skupine Panathinaikos je u Berlinu pobijedio Albu 65-59. Pao su do pobjede predvodili Loukas Mavrokefalidis s11 koševa, te Georgios Diamantakos i Vlantimir Giankovits sa po 10 koševa. U redovima berlinskog sastava najefikasniji su bili Jamel McLean i Reggie Redding sa po 11 koševa. Naš Leon Radošević je zabio devet koševa uz pet skokova, dok je Marko Banić dodao šest koševa i tri skoka

U četvrtak je Real Madrid je deklasirao Barcelonu 97-73, a najbolji igrač u redovima Barce bio je hrvatski košarkaš Mario Hezonja s 22 koša. Real su do pete pobjede predvodili Sergio Rodriguez sa 23 koša, te Rudy Fernandez sa 22 koševa, 9 skokova i pet asistencija. U gostujućim redovima Hezonja je zabio 22 koša, dok je Ante Tomić dodao 12 koševa i pet skokova. Jučer su odigrane još dvije utakmice. Maccabi Tel Aviv je u Istanbulu nakon produžetaka pobijedio Galatasaray 97-94, dok je Žalgiris slavio u Beogradu protiv Crvene zvezde 70-68.

Na ljestvici vode Maccabi (5-1) i Real Madrid (5-1), a zatim slijede Barcelona (3-3), Panathinaikos (4-2), Alba Berlin (2-4), Galatasaray (2-4), Žalgiris (2-4) i Crvena zvezda (1-5)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider