Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Babo' započeo preokret

Hrvatska uz dosta muke slavila protiv Nizozemske i osigurala 'dvojku'

Hrvatska reprezentacija upisala je treću pobjedu na Eurobasketu kojem je jedna od zemlja domaćina...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 4. kola skupine C, koja se igra u zagrebačkoj Areni, Hrvatska je slavila protiv Nizozemske rezultatom 78:72. Najbolji pojedinac susreta bio je Kruno Simon sa 17 poena, sedam skokova i osam asistencija.

Eurobasket 2015

Izabranici Velimira Perasovića opet su, slično kao protiv Makedonije, ušli mlako i uspavano u utakmicu, pa su Nizozemci u prvoj četvrtini vodili s 18-10, a sredinom druge s čak 12 razlike (34-22). Ozbiljnijom igrom hrvatski košarkaši su u samoj završnici prvog dijela s deset uzastopnih poena Bojana Bogdanovića, te košem Roka Leni Ukića u zadnjoj sekundi uspjeli nadoknaditi prednost Nizozemaca i povesti s 39-35 na poluvremenu.

Tomić, Šarić i društvo ljuti: Nedopustivo je ovakvo otvaranje utakmice

Nakon 30 minuta Hrvatska vodi s ipak malo osjetljivijom prednošću (62-53), no sredinom zadnje četvrtine Nizozemci opet dolaze na samo dva poena zaostatka (64-62). Srećom, naši su tricama spriječili neizvjesniju završnicu, a Nizozemce je konačno "slomila" trica Darija Šarića za 77-69 minutu i pol prije kraja.

Kod Hrvatske su najefikasniji bili Kruno Simon (18), Darijo Šarić (15), te Bojan Bogdanović i Ante Tomić s po 15 poena, dok su Nizozemce predvodili Schaftenaar (19) i de Jong (12).

U četvrtak u 18 sati Hrvatska igra posljednju utakmicu u skupini protiv Gruzije, no bez obzira na ishod te utakmice u Francusku odlaze kao drugoplasirana momčad skupine. Grci su i prije zadnjeg kola osigurali prvo mjesto u našoj skupini, a šanse za prolaz imaju još i sve preostale ekipe iz zagrebačke skupine.

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider