Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Iščupali smo se'

Tomić, Šarić i društvo ljuti: Ovo se ne smije dešavati

Sretni zbog pobjede i svjesni ne baš briljantne izvedbe bili su hrvatski košarkaši nakon utakmice protiv Nizozemske.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Kao većinu utakmica ovo ljeto počeli smo loše, i u obrani i u napadu. Napravili su nam razliku od 15 poena što je nedopustivo, ali skupili smo se u zadnje tri minute prvog poluvremena i preokrenuli utakmicu. U drugom poluvremenu smo više-manje održavali rezultat makar su nam priprijetili na kraju utakmice", izjavio je Ante Tomić koji je ubacio 13 koševa, a imao je i osam skokova i tri asistencije.

Hrvatska uz dosta muke slavila protiv Nizozemske i osigurala 'dvojku'

"Ni mi, a ni itko drugi ne bi trebao očekivati da ćemo nekoga pobijediti 20 razlike u prvih pet minuta", upozorio je Tomić.

Hrvatska u četvrtak igra protiv Gruzije i nakon toga odlazi u Francusku na osminu finala.

"Volim ići utakmicu po utakmicu, nakon njih ćemo razmišljati o planu putovanja i na koga idemo u osmini finala. Vidio sam rezultat, opasni su, imaju dobru ekipu, ali nisu dobro igrali dosada. Nadam se da ćemo tu utakmicu dobiti malo lakše nego ove dosad."

Simon: Ne znam što očekivati protiv Gruzije

Novu sjajnu partiju imao je Kruno Simon (18 koševa, sedam skokova, osam asistencija).

"Nije bila najsjajnija utakmica od nas, ali iščupali smo ovo. Najbitnije da smo osigurali prolaz u drugi krug i drugo mjesto, sad je ono najbitnije. Nemam pojma što možemo očekivati protiv Gruzije. Bio sam uvjeren da ne možemo ovako loše otvoriti utakmicu, ali pokazalo se da sam bio u krivu", izjavio je Simon za HRT.

Eurobasket 2015

Šarić: Bude li ovako, neće biti dobro

Dario Šarić također je bio odličan, s 15 koševa, sedam skokova i četiri asistencije.

"Ne znam odakle da krenem, počeli smo dosta mlitavo, tražili smo se cijelu utakmicu i onda kad smo taman trebali preokrenuti nismo uspjeli jer su nam zabili dvije-tri trice. Poznato je da mi Hrvati ovakve utakmice uvijek igramo slabo, nadam se da ćemo sutra otići od početka na 20 razlike pa da ne bude nikakvih problema. Najvažnije je da smo došli do toga da je drugi krug osiguran i prije zadnje utakmice. Pokazali smo karakter u ključnim trenucima i to je presudilo."

"Gruzija ima dobru petorku, budemo li igrali ovako kao protiv Nizozemske neće nam biti dobro. U Sloveniji smo ih dobili na zadnju loptu produžetka", istaknuo je Šarić uoči posljednje utakmice u skupini.

Bogdanović: Trebamo ući puno jače u utakmicu

Očajan ulazak u utakmicu apostrofirao je i Bojan Bogdanović koji je, poput Tomića, ubacio 13 poena.

"Opet smo otvorili utakmicu na način koji se ne smije dešavati. Trebamo ući puno jače u utakmicu i ne dozvoljavati ovakvim protivnicima da se razmašu jer nakon toga je svaki protivnik neugodan. Kada ovakve ekipe otvore utakmicu nekim divljim šutevima ili prolazima onda dobiju na samopouzdanju i teško je igrati. Vodilja nam mora biti utakmica protiv Grčke gdje smo od prve do 35.-36. minute igrali dobro."

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider