Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tek 13. put u povijesti

VIDEO Drama nad dramama: Ovo se doista rijetko viđa!

Utakmicu večeri odigrali su Chicago Bullsi i Detroit Pistonsi u kojoj je pobjednik odlučen tek nakon četiri produžetka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović bio je sinoć jedini Hrvat koji je istrčao na terene NBA i u porazu svojih Brooklyn Netsa od Indiana Pacersa zabio je pet koševa u 30:58 minuta koliko je igrao.

Indiana Pacersi su sa 104-97 pobijedili Brooklyn Netse i Bogdanović je uz pet koševa upisao još jedan skok i dvije asistencije. Indiana Pacerse je predvodio Paul George sa 23 pogotka, Jordan Hill je dodao 14 uz 11 skokova, a Rodney Stuckey 15 uz sedam skokova. Kod Brooklyna je najbolji bio Jarrett Jack sa 26 koševa, dok je Thaddeus Young ubacio 14 uz isto toliko skokova, a Brook Lopez 18.Indiana je nadigrala Brooklyn sa 21-14 u zadnjoj četvrtini nakon što je rezultat bio izjednačen na 83-83. Vodstvo je Pacerse dovelo do rezultata od 104-92 90 sekundi do kraja prije nego su Jack i Joe Johnson zajednički zabili pet koševa u zadnjem naporu Brooklyna da možda promijeni rezultat.

Utakmicu večeri odigrali su Chicago Bullsi i Detroit Pistonsi u kojoj je pobjednik odlučen tek nakon četiri produžetka. Slavio je na kraju Detroit sa 147-144. Andre Drummond je za pobjedu svoje momčadi zabio 33 koša uz 21 skok, dok je Reggie Jackson ubacio 31 koš i 13 asistencija. Pistonsi su zabili prvih sedma koševa četvrtog i zadnjeg produžetka. Jimmy Butler koji je u redovima Chicaga bio najučinkovitiji sa 43 pogotka, zabio je tricu i samnjio na 145-144 4.7 sekunde do kraja. No nakon toga je napravljen prekršaj na Jacksonu koji je realizirao oba slobodna bacanja. Butler je tada promašio tricu na zvuk sirene za kraj okončavši tako ovu uzbudljivu utakmicu. Derrick Rose je zabio 34 koša za Chicago, Pau Gasol je dodao 30 koševa, 15 skokova i pet blokova. To je bila 13. utakmica u povijesti NBA koja se igrala u najmanje četiri produžetka.

Orlando Magic je sa 102-94 bio bolji od Portland Trail Blazersa, a predvodili su ih Tobias Harris i Nik Vucevic sa 25 koševa svaki. Najbolji strijelac Portlanda bio je CJ McCollum sa 29 pogodaka, Damian Lillard je ubacio 17 uz deset asistencija, a Al-Farouq Aminu 16. Mario Hezonja nije ni bio na klupi Orlanda.

Andrew Wiggins je zabio 32 koša, uz deset skokova i šest asistencija i Minnesota Timberwolves su sa 99-95 slavili protiv Sacramento Kingsa. To je prvi double double za 20-godišnjeg Rookijea godine koji se tako priključio LeBronu Jamesu, Kevinu Durantu i Tobiasu Harrisu koji su sa 20 ili manje godina upisali najmanje 30 koševa, 10 skokova i pest asistencija u jednoj utakmici u zadnjih 15 godina. Damjan Rudež nije ni bio na klupi Minnesote. Karl-Anthony Towns je ubacio 15 koševa i osam skokova, a Shabazz Muhammad 16 i sedam skokova za Timberwolvese. Minnesota je nadskakala Sacramento sa 49-31. DeMarcus Cousins je predvodio Sacramento sa 24 pogotka i 11 skokova te četiri asistencije. Rajon Rondo je upisao 13 asistencija i 11 koševa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider