Košarka
SPORTOVI
Košarka
Sasvim zasluženo

Jimmy Butler MIP: Igrač koji je najviše napredovao u NBA ligi

Košarkaš Chicaga 25-godišnji Jimmy Butler dobitnik je nagrade za igrača koji je u prošloj sezoni pokazao najveći napredak, objavljeno je u četvrtak iz ureda NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Butleru je od 129 glasača njih 92 dodijelilo prvo mjesto, a košarkaš Bullsa sakupio je 535 bodova. Draymond Green iz Golden Statea osvojio je drugo mjesto s 200 bodova, a treći je sa 189 bodova bio Francuz Rudy Gobert iz Utah Jazza. Butler je prvi košarkaš Bullsa koji je osvojio ovu nagradu koju NBA liga dodjeljuje od sezone 1985/86., a prošle ju je godine osvojio Slovenac Goran Dragić.

Butler je u svojoj četvrtoj sezoni u NBA ligi odigrao 65 od 82 utakmice regularne sezone u kojima je prosječno postizao 20 koševa, imao 5,8 skokova, 3,3 asistencije i 1,7 ukradenih lopti, provodeći na terenu 38,7 minuta, najviše od svih igrača. S obzirom na to da je u prošloj sezoni imao identičnu minutažu kao ove sezone, Butlerov napredak je očit: u sezoni 2013/14. imao je 13,1 koš, 4,9 skokova i 2,6 asistencija.

U odnosu na prošlu sezonu nijedan igrač u NBA ligi nije tako značajno poboljšao preciznost šuta iz igre, kao što je to učinio Jimmy Butler. Prošle je sezone imao 39,7 % šuta, a ove sezone taj segment svoje igre poboljšao na 46,2 %, uz još značajniji napredak u šutu za tricu: prošlosezonskih 28,3 % pretvorio je u 37,8 % u sezoni 2014/15.

Nema sumnje da je Butlerov igrački napredak značajno doprinio ovosezonskim rezultatima Chicaga koji je s 50 pobjeda i 32 poraza osvojio treće mjesto u Istočnoj konferenciji, a s Clevelandom je trenutno na 1-1 u konferencijskom polufinalu doigravanja, uz prednost domaćeg terena u sljedeće dvije utakmice. U konferencijski finale će ona momčad koja prva stigne do četiri pobjede u seriji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider