Košarka
SPORTOVI
Košarka
sjajna hrvatska

Ukić nakon rapsodije u Litvi: 'Ne pamtim kad smo ovako izgledali'

Nakon uvjerljive pobjede nad Litvom (72-59) i trijumfa na pripremnom turniru u Kaunasu, kapetan hrvatske košarkaške reprezentacije Roko Ukić izjavio je da se ne sjeća kad su bili tako dominantni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Sigurno da smo odigrali vrhunsku utakmicu. Ne pamtim kad smo ovako dominantno izgledali, pogotovo protiv odlične ekipe na njihovom terenu. Međutim, to je pripremna utakmica, ne valorizira se nimalo što se rezultata tiče. Pokazatelj je da smo na dobrom putu, ali prave nas stvari očekuju za 15-ak dana", naglasio je Roko Ukić nakon dvoboja u kojem je Hrvatska imala Litvu na koljenima, ali i dopustila domaćinima da se u završnim minutama približe i poraz učine manje bolnim

"Igrali smo sjajnu obranu sve do zadnjih pet minuta, kad je došlo do opuštanja s obzirom na veliku razliku. Super utakmica, ali ako nećemo nastaviti u istom ritmu, onda to neće vrijedi ništa", ponovio je kapetan hrvatske reprezentacije, a s njegovom se ocjenom složio i pomoćnik Velimira Perasovića Dario Gjergja.

"Igrali smo 33-34 minute jako dobru utakmicu, kontrolirali smo tempo i ritam, kako obrambeno, tako i napadački. Međutim, onda se dogodilo opuštanje koje se može dogoditi u prijateljskoj utakmici, ali moramo zadržati kontrolu igre do kraja, jer će nam to jako puno značiti na Europskom prvenstvu", rekao je Gjergja.

Do početka Eurobasketa, koji će Hrvatska otvoriti 5. rujna u Zagrebu protiv Slovenije, Perasovićeve izabranike čeka još jedan pripremni turnir, od 26. do 28. kolovoza u zagrebačkoj Areni, na kojem će se našim košarkašima suprotstaviti Izrael, Estonija i BiH.

"Sada moramo zadržati koncentraciju i ispraviti pogreške koje smo uočili, obrambeno i napadački. Na tom turniru moramo napraviti glazuru u oba smjera igre za Europsko prvenstvo", zaključio je Gjergja.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider