Košarka
SPORTOVI
Košarka
Clippersima gradski derbi

U reprizi finala James nadigrao Duranta i dostigao Chamberlaina

U noći s četvrtka na petak odigrane su posljednje dvije utakmice najjače košarkaške lige svijeta uoči All-Star vikenda u Houstonu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U reprizi prošlosezonskog finala Miami Heat nanio je šesti uzastopni poraz Oklahoma City Thunderu, dok su u dvoboju losanđeleskih momčadi Clippersi bili uspješniji od Lakersa.

LeBron James nastavio je svoj ludi niz utakmica s 30 poena i više. U pobjedi 110:100 James je ubacio 39 poena, ali mu je postotak šuta, za razliku od prethodnih šest utakmica, bio ispod 60 posto, tako da je taj niz prekinut. No, "King James" postao je prvi nakon Wilta Chamberlaina i sezone 1962/1963 koji je ubacio 30 poena i više u sedam utakmica zaredom!

Kao što rekosmo, James je s 39 poena bio najbolji strijelac svoje momčadi, koja ni u jednom trenutku u utakmici nije zaostajala. Krilni igrač Heata ubacio je samostalno 23 poena u prvom dijelu, koji je Miami dobio s +17 (63:46)! U trećoj četvrtini je Miami vodio i s 23 poena razlike, a onda je najbolji igrač Thundera, Kevin Durant, u posljednjoj dionici pokušao samostalno vratiti momčad u igru. Ubacio je 22 od 31 poena Thundera, no James je imao odgovor za svako približavanje domaćeg sastava.

Spomenimo da se Jamesu s 20 poena priključio Chris Bosh (12 skokova), dok su Ray Allen i Dwyane Wade pridodali po 13. Kod Thundera je Durant u konačnici ubacio 40, dok je jedini preostali dvocifreni u momčadi bio Russell Westbrook s 26 koševa. Klupa Thundera ubacila je svega 16 poena!

Bio je ovo tek četvrti poraz Oklahome Cityja ove sezone u vlastitoj Areni (23-4), dok je Miami popravio svoj ne toliko dobar omjer na gostujućim parketima na 13-11.

Clippersi su i po treću put ove sezone nadigrali gradskog rivala Lakerse, po drugi put u njegovoj dvorani. U izuzetno šuterski raspoloženoj momčadi Clippersa čak su šestorica igrača upisala dvoznamenkasti broj koševa, od čega čak trojica 20 poena i više, u pobjedi 125:101.

Gosti su brutalno započeli susret ubacivši prvih 15 poena, dok su Lakersi na svoj prvi koš čekali punih pet  minuta! Kobe Bryant se riješio svog čuvara i zakucao. Nakon toga je krenula potjera za Clippersima, a najbliže što su Jezerčani uspjeli doći bilo je sedam razlike.

Baš kao i u susretu Oklahome i Miamija, domaća momčad ni u jednom trenutku na utakmici nije povela! Chris Paul bio je sjajan u redovima Clippersa s 24 poena i 13 asistencija, dok je Blake Griffin upisao 22, uz 10 skokova. Povratnik Chauncey Billups pridodao je 21 koš uz pet pogođenih trica.

Kod Lakersa se najviše, ovoga puta ipak koševima, istaknuo Bryant, koji je u prošloj utakmici ubacio svega četiri poena! Clippersima je ubacio 20 uz šut 7-13 iz igre, a pridodao je i 11 asistencija. Dwight Howard bio je solidan pod koševima, te je zabilježio 18 poena i osam skokova.

Lakersi (25-29) su još daleko od posljednjeg mjesta doigravanja koje drži Houston (29-26), dok su Clippersi pobjedom zatvorili malo zaostatak za Oklahomom, odnosno vodećim San Antonijem.

 

NBA liga, četvrtak:

Oklahoma City - Miami 100:110 (Durant 40k, 8s / James 39k, 12s, 7a)

LA Lakers - LA Clippers 101:125 (Bryant 20k, 11a / Paul 24k, 13a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider