Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tko god ga uzme

Poznata odšteta koja Benderu otvara vrata NBA-a

Najveća europska nada na ovogodišnjem NBA draftu bit će 17-godišnji Čapljinac Dragan Bender...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mladi hrvatski košarkaš i igrač Maccabija iz Tel Aviva, Dragan Bender, prijavio se za draft i sigurno neće odustati. Rok za prijavu je 13. lipnja, a Bender ima jako dobre prognoze koje govore da će biti izabran između trećeg i petog mjesta.

Već dulje vrijeme za Dragana vlada veliko zanimanje američkih skauta, a najizgledniji klubovi koji bi ga mogli izabrati su Boston Celticsi (koji biraju treći) i Phoenix Sunsi (biraju četvrti). Europski skaut Sunsa je bivši hrvatski reprezentativac Emilio Kovačić i može se pretpostaviti da će Bender teško pasti iza četvrtog mjesta.

Međutim, tko god ga uzme, morat će naći način da Maccabiju isplati odštetu od 1,3 milijuna dolara što je vrlo umjerena svota u odnosu na ono što se prognozira kakav bi igrač Bender na koncu mogao biti. Tako barem kažu na specijaliziranom portalu Draftexpress s potpisom draft-eksperta Jonathana Givonyja.

Doduše, kako NBA klubovi za europske igrače smiju isplatiti samo 700 tisuća dolara odštete, ostatak će igrač i klub nekako morati prebiti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider