Košarka
SPORTOVI
Košarka
"Mogla je i na našu stranu"

Tijesni poraz ohrabrio naše košarkaše: "Gušt je kako rastemo kroz turnir"

Hrvatska košarkaška reprezentacija doživjela od Španjolske prvi poraz na ovogodišnjem EuroBasketu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvo poluvrijeme je završio bez ijednog poena uz katastrofalan šut 0/5, ali Bojan Bogdanović nije mogao dopustiti da bez njegova značajnijeg učinka protekne utakmica Hrvatska - Španjolska u Cluj-Napoci.

Babo je u nastavku postigao 15 koševa i uz Darija Šarića bio najzaslužniji što je Hrvatska s prvim favoritom EuroBasketa bila u igri za pobjedu sve do posljednjih sekundi.

Bogdanović: Treba ovako nastaviti

"Glupo je govoriti da možemo biti zadovoljni nakon poraza, ali s ovom igrom koju smo prikazali možemo biti u neku ruku zadovoljni. Dobro je da se dižemo iz utakmice u utakmicu i da smo dobili drugi par igrača koji su iznijeli teret u trenucima dok sam ja igrao slabije nego u prve tri utakmice", rekao je nakon utakmice Bogdanović, dodavši:

"To su sve igrači koji igraju u NBA ligi. Na kraju sam išao iznuditi prekršaj, ali Juancho je jedan od najboljih obrambenih igrača na EuroBasketu i dobio sam blokadu. Bilo je jako teško braniti braću Gasol, ali samo treba ovako nastaviti."

Popović: Aco nam je rekao da je bitan jedan jedini datum

Marko Popović imao je nešto veću rolu nego u dosadašnjim utakmicama s obzirom da zbog lakše ozljede kapetan Roko Leni Ukić nije igrao.

"Tvrda utakmica, no rastemo kroz turnir. Igrali smo protiv jako talentirane ekipe koja igra s dva centra, slično kao Crna Gora. Međutim, mislim da smo odgovorili na sve izazove. Mogla je otići utakmica i na našu stranu, a igrali smo i bez jako važnog igrača u rotaciji Roka Ukića", izjavio je Pop.

"Kad smo se skupili na pripremama, Aco je rekao da nam je bitan jedan jedini datum – 10. rujna. Dakle, mi smo se spremali za to i definitivno ćemo dati sve od sebe i mislim da imamo velike šanse. Psihološki u porazu ne možeš biti zadovoljan, ali mislim da trebamo biti ponosni na način na koji smo se borili i igrali. Po ne znam koji put ova Hrvatska protiv Španjolaca pokazuje da može. Dakle, imamo odgovor, nadama se da ćemo imati odgovor i protiv drugih ekipa. Nije izgledalo sjajno prve dvije utakmice, treću je bilo već malo bolje, a danas mislim da smo uz nekoliko crnih rupa uspjeli doći u egal završnicu."

Simon: Uživao sam, pokazali smo da smo 'al pari' s najboljima

Više od 35 minuta na parketu je proveo Krunoslav Simon.

"Dobro smo otvorili utakmicu. Znao sam da će nam biti puno lakše nego u prvim susretima. Nažalost, izgubili smo za dvije ili tri lopte, ali pokazali smo da smo tu, da smo 'al pari' s najboljima. U Istanbulu će biti isto ovakvih utakmica i onda moramo doći do toga da ta jedna lopta koja će prevagnuti bude na našu stranu. Ne bih rekao da smo izgubili zato jer smo se prestrašili da ćemo ih dobiti. Bio je takav dan, promašili smo neke otvorene šuteve, oni su pogodili bacanja i tako je ispalo. Bolje da smo sada izgubili nego u osmini finala ili četvrtfinalu", zaključio je Simon:

"Stvarno mogu reći da sam uživao danas pred našim navijačima, čestitao bih im što su tu i svaka im čast. Nadam se da će nas podržati i u nokaut fazi. Kažem, stvarno je tako gušt igrati i tim je veći žal da smo izgubili. Ali nije bio taj dan."
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider