Košarka
SPORTOVI
breaking news !: UŽIVO Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Euroliga

Tabakova Caja posramila CSKA i smanjila seriju, Efes srušio prvaka

Caja Laboral, španjolska momčad koju vodi hrvatski strateg Žan Tabak, razbila je i posramila moskovski CSKA u trećoj četvrtfinalnoj utakmici Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Caja Laboral je pobijedila 93-72 i time smanjila omjer na 2-1. Nakon neizvjesne prve četvrtine (15-14), Caja je ubacila u strašan ritam od početka druge i zagospodarila parketom protiv CSKA kao rijetko tko u posljednje vrijeme. Na poluvremenu je Tabakova momčad imala 43-24, a u nastavku se razlika popela i na 30 poena!

Thomas Huertel je ubacio 21 poen za Caju uz 5-6 za tricu. Milko Bjelica je dodao 15 uz 3-3 za tri poena, dok je Nemanja Bjelica imao 13 poena i sedam skokova. Kod CSKA je najbolji bio Nenad Krstić s 12 poena i pet skokova.

Anadolu Efes je na domaćem parketu pobijedio prvaka Europe Olympiacos 83-72, te je time također smanjio u seriji na 2-1. Cijelu utakmicu je Efes vodio, ponekad i blizu dvadeset poena razlike, tako da prave dramatike nije bilo niti u tom ogledu.

Jordan Farmar je sa 17 poena predvodio tursku momčad, a odlično su mu se priključivali Semih Erden (15 poena i devet skokova), te Duško Savanović (15 poena). U pobjedničkom je sastavu hrvatski centar Stanko Barać odigrao 13 minuta, te je postigao četiri poena uz četiri skoka. Gađao je iz igre 2-3.

Na drugoj je strani s 19 poena najbolji bio Acie Law.

Četvrte se utakmice opet igraju na parketima Efesa i Caje Laboral, a Olympiacos i CSKA će tom prilikom imati drugu meč-loptu za Final Four. (TS)

 

Euroliga, četvrtfinale (treće utakmice):

Anadolu Efes - Olympiacos 83-72 (2-1 za Olympiacos)

Caja Laboral - CSKA Moskva 93-72 (2-1 za CSKA)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider