Košarka
SPORTOVI
Košarka
Baski zakomplicirali situaciju

Tabak srušio Himki, devet asistencija Planinića

Košarkaši Caje Laboral, koje trenira hrvatski stručnjak Žan Tabak, slavili su u gostima kod Himkija s 86-82 u 13. kolu drugog kruga Eurolige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dodatno su Baski time zakomplicirali situaciju u skupini F u kojoj će tek nakon posljednjeg kola biti poznato tko će, uz prvoplasiranu Barcelonu, u četvrtfinale. U igri za tri preostala mjesta je pet momčadi.

Caja Laboral je nešto manje od osam minuta prije kraja utakmice povela sa, činilo se, nedostižnih 79-63. No, u uraganu koji je uslijedio ruski je sastav serijom 17-2 došao na zaostatak 81-80. Ipak, u samoj su završnici Tabakovi igrači uspjeli sačuvati prednost, najprije je Andres Nocioni pogodio tricu, a potom Fernando San Emeterio oba slobodna bacanja za pobjedu gostiju iz Vitorije i tek drugi ovosezonski domaći poraz Himkija u Euroligi.

Nocioni je s 24 koša i šest skokova predvodio Caju Laboral, dok je kod domaćih s 15 poena i sedam skokova prvo ime bio Paul Davis. Naš je Zoran Planinić igrao nešto manje od 22 minute za Himki i pritom nije uputio nijedan šut iz igre. Jedina je dva koša postigao iz slobodnih bacanja, ali je zato ubilježio čak devet asistencija i jedan skok. Krešimir Lončar se za 13 i pol minuta istaknuo sa šest koševa (dvice 3-4) i jednim skokom.

Euroliga: Olympiacos bolji od Fenera, Barça slavila u Sieni

Tek će posljednje kolo drugog kruga Eurolige idući tjedan odlučiti tko će uz Barcelonu iz skupine F u četvrtfinale, a u petak su mali korak prema tom cilju napravili košarkaši Olympiacosa.

Aktualni europski prvaci su u neizvjesnoj utakmici u Istanbulu svladali Fenerbahçe sa 78-73, a prvo je ime dvoboja bio Vasilis Spanoulis s 14 poena i sedam asistencija. Za domaći sastav nije igrao ozlijeđeni hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović. Olympiacos u posljednjem kolu na svom terenu igra protiv Himkija koji se također bori za četvrtfinale.

U igri za plasman među najboljih osam momčadi Starog kontinenta je i Montepaschi koji je u petak izgubio u Sieni od Barcelone sa 77-69. U katalonskoj momčadi, u čijem kadru nije bio Ante Tomić, briljirao je Nate Jawai s 22 koša i 12 skokova. Montepaschi će u zadnjem kolu u goste Caji Laboral, a obje momčadi, kao i Himki imaju omjer 7-6. Olympiacos i Maccabi imaju po pobjedu više, dok je Barcelona sigurna na prvom mjestu.

U dvoboju momčadi koje nemaju nikakve izglede za četvrtfinale, Alba je u Berlinu, u sklopu skupine E, deklasirala Žalgiris sa 77-55. Kod Litavaca nije bilo ozlijeđenog Marka Popovića, dok je Mario Delaš igrao 22 minute, te ubilježio osam skokova (dvice 2-4, trice 1-1, slobodna bacanja 1-2) i dva skoka.(TS)

Euroliga, 13. kolo: 

Skupina E:

Alba - Žalgiris 77-55

Redoslijed: 1. CSKA 10-3, 2. Real Madrid 9-4, 3. Anadolu Efes 9-4, 4. Panathinaikos 9-4, 5. Unicaja 7-6, 6. Žalgiris 5-8, 7. Alba Berlin 3-10, 8. Brose Baskets 0-13

Skupina F:

Himki - Caja Laboral 82-86

Fenerbahçe - Olympiacos 73-78

Montepaschi - Barcelona 69-77

Redoslijed: 1. Barcelona 12-1, 2. Maccabi 8-5, 3. Olympiacos 8-5, 4. Himki 7-6, 5. Caja Laboral 7-6, 6. Montepaschi 7-6, 7. Fenerbahçe 2-11, 8. Beşiktaş 1-12 

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider