Košarka
SPORTOVI
Košarka
'dobro se osjećam'

Svi u zagrebačku Arenu: Igrat će ponajbolji europski košarkaš svih vremena

Najbolji njemački košarkaš i zvijezda NBA momčadi Dallas Mavericksa Dirk Nowitzki izjavio je u četvrtak kako bi trebao zaigrati na prijateljskoj utakmici između Njemačke i Hrvatske u Zagrebu u petak...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

To će biti prvi put nakon četiri godine pauziranja da Nowittzki igra u dresu njemačke reprezentacije. On se reprezentaciji, koja je na pripremama na Palma de Mallorci, priključio u ponedjeljak.

"Očekujem da ću igrati. Dobro se osjećam, iako je drugačije trčati na traci ili biti na treningu s momčadi", izjavio je 2,13 m visoki košarkaš prije leta za Zagreb.

U 37. godini Nowitzki se vraća u redove Mannschafta gdje nije bio od Eura 2011. u Litvi. U 141 nastupu za reprezentaciju osvojio je jednu brončanu medalju na svjetskom prvenstvu (2002.) i jednu srebrnu na europskom (2005).

Nakon utakmice u petak, Njemačka će s Hrvatskom u sklopu priprema za Europsko prvenstvo 2015. odigrati još jednu utakmicu u Bremenu. Njemačka reprezentacija će na prvenstvu igrati u skupini B, nazvanoj "skupina smrti", sa Španjolskom, Srbijom, Italijom, Turskom i Islandom. Prve četiri reprezentacije iz svake skupine idu u finalnu fazu natjecanja u Lille.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider