Košarka
SPORTOVI
Košarka
Što je to bilo?

Strašna Furija: Španjolska brutalno ponizila Srbiju!

Prvi polufinalist Eurobasketa u Sloveniji je reprezentacija Španjolske.

Španjolska je u prvom četvrtfinalu s 90:60 pobijedila Srbiju! Podsjetimo, Španjolska je, kao branitelj naslova, u četvrtfinale ušla kao tek četvrtoplasirana reprezentacije skupine F, iz koje je kao prva izašla Hrvatska. Od početka se vidjelo da će to biti duga utakmica za Srbiju, koja je u prvih 10 minuta ubacila pet poena, samo jedan ubačaj iz igre, a primila 21! U prvoj je četvrtini za punjenje srpskog koša bio zadužen Rudy Fernandez, koji je ubacio 13 poena.

U drugoj četvrtini slična situacija, samo su Srbi bili nešto šuterski raspoloženiji. Španjolska je svejedno dobila četvrtinu s +9 (27:18), a odgovornost glavnog šutera na sebe je preuzeo Sergi Rodriguez, koji je u konačnici završio utakmicu s 22 poena.

Igra Srbije raspala se i prije poluvremena, tako da ni treća četvrtina nije donijela nikakvog pomaka u igri. Španjolska je dobila i treći period s +11, a razlika je u tom trenutku iznosila 36 poena! U jednom se trenutku razlika popela na nevjerojatnih +40 za Furiju koja je autoritativno krenula u borbu za medalje.

Hrvatska će svoj četvrtfinale odigrati u četvrtak protiv Ukrajine, a protivnik u polufinalu ili u slučaju poraza u borbi za od 5. do 8. mjesta bit će bolji/poraženi iz utakmice Litva – Italija.

Eurobasket, četvrtfinale:

Španjolska - Srbija 90:60

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider