Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema protukandidata

VIDEO Hrvatsku košarku preuzima čovjek koji ima neokaljano ime i okuplja oko sebe

Stojko Vranković u subotu bi mogao postati predsjednikom Hrvatskog košarkaškog saveza. Za sada se ne spominje ni jedan protukandidat.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ivan Šuker je nakon godinu i pol dana bivši, a hrvatska košarka nakon sjajnog olimpijskog ljeta kreće novim stazama. Nakon duge vladavine Danka Radića i kratkotrajne Šukerove vladavine, Stojko Vranković je vjerojatno novi predsjednik, a njegova kandidatura je legitimna.

''Mi smo to provjerili na tri adrese i dobili smo pozitivne odgovore te nam je potvrđeno da s pravne strane možemo ući u kandidaturu. Što se toga tiče sve je pravno čisto'', izjavio je Vranković.

79 članova hrvatskog košarkaškog saveza u subotu bira novog predsjednika, čini se da Stojko Vranković nema protukandidata i vjerojatno će zasjesti na čelo hrvatske košarke. Spominjao se kratko Ivica Lovrić, no bivši predsjednik Cibone je ispao iz utrke.

''O tome ne znam, ostalo je još kratko vremena i da li će se neko iznenađenje pojaviti, ne znam'', rekao je Stojko.

Kolege koje godinama prate košarku slažu se u jednome - Stojko Vranković je neokaljano ime naše košarke, ali na ovakvoj ili sličnoj funkciji još nema iskustva.

''Nikada nije bio u toj poziciji i morat ćemo pričekati neko razdoblje da damo konkretnije ocjene njemu kao predsjedniku. Ono što znamo, znamo da se radi o čovjeku koji ima veliku sportsku biografiju, autoritet i što se radi o čovjeku koji je uvijek skupljao ljude a ne ih dijelio, što je važno ne samo u košarci nego i u hrvatskom sportu'', izjavio je novinar Sportskih novosti Tvrtko Puljić.

Pozicija izbornika jedna je od najvrućih tema.

''Mislim da savez ima jako puno problema i financijskih i što se tiče odnosa između Fibe i ostalih natjecanja. Naravno, tu je i ispražnjena pozicija izbornika, hrpa problema koji se moraju rješavati praktički odmah nakon sjednice'', objasnio je Puljić.

Andrej Kriljenko vodi Ruski savez, Sabonis Litavski savez, Garbajosa Španjolski savez, Türkoglu Turski savez, a veliku petorku predsjednika od subote bi mogao zatvoriti Stojko Vranković.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider