Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nema više popravnog

Ovo je Warriorse vratilo iz 'mrtvih': Curry i Thompson posramili Oklahomin dvojac

Warriorsi su napravili pravi podvig vrativši se iz 'mrtvih' u šestoj utakmici finala Zapadne konferencije iako su veći dio utakmice zaostajali za Oklahomom koja ih je u nekoliko navrata mogla prelomiti...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vrhunska predstava 'Splash Brothersa' vratila je Warriorse u život. Pogotovo ona koju je pružio Klay Thompson, koji je jedini kod branitelja naslova bio na nivou cijelu utakmicu. Bek Golden Statea je od početka djelovao toliko motivirano da nije bio ni svjestan da je u jednom trenutku srušio rekord playoffa po broju ubačenih trica. A ulazile su iz čudesnih pozicija.

Na kraju se zaustavio na brojci 11, ali poslije utakmice je rekao kako su trebale ući još barem dvije jer je imao otvoreni šut. To je karakter prvaka. Onaj koji posjeduje i Curry, koji se priključio tek u zadnjoj dionici, ali kad je bilo najpotrebnije.

A kad je bilo najpotrebnije Oklahoma je ostala bez učinka dvojice najboljih igrača. Statistika iz zadnje četvrtine najbolje ocrtava stanje na terenu. Durant i Westbrook kao da su pritisnuli gumb panike i potpuno izgubili povjerenje u suigrače. Jer, upravo kad su ostali bili više uključeni u igru, pružali su najbolje partije.

Sada je psihološka prednost na strani aktualnih prvaka, a pred Oklahominim dvojcem izazov koji će im odrediti sezonu. Ili će odigrati jednako kvalitetnu utakmicu poput Thompsona i Curryja u šestoj i više uključiti ostale suigrače ili će otići kući sa saznanjem da su sve imali u svojim rukama i to prosuli.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider