Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dražen, Toni i Dino...

Srpska legenda riga vatru: Maloumnici iz Hrvatske trebaju me ljubiti u stražnjicu!

Zoran „Moka“ Slavnić gnjevno je reagirao na ocjene iz nekih hrvatskih košarkaških krugova...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zoran „Moka“ Slavnić, legenda srpske košarke, koji je igrajući za reprezentaciju bivše Jugoslavije osvojio olimpijsko i svjetsko zlato, te tri europska naslova, bit će uskoro primljen u Kuću slavnih međunarodnog košarkaškog saveza (FIBA).

Bivši košarkaš Crvene zvezde i Partizana gnjevno je reagirao na ocjene iz nekih hrvatskih košarkaških krugova kako je Toni Kukoč zaslužio ući u Kuću slavnih prije njega.
„Te maloumnike iz Hrvatske javno bih pitao znaju li oni što je rodni list? Pa, Kukoč je 19 godina mlađi od mene. Zašto se boje da i on neće ući? Nisu ušli niti Đorđević i Danilović, pa nije ni čudo što i on nije još ušao. Hrvati me trebaju ljubiti u stražnjicu jer sam za njihovu košarku učinio više nego svi oni zajedno. Pa ja sam napravio Dražena, Rađu, Kukoča. Svi su oni moja djeca“, u prilično primitivnoj eskapadi bijesa izjavio je Slavnić, koji je bio trener Draženu Petroviću u KK Šibenka krajem 70-tih i početkom 80-tih, a nekoliko godina kasnije i Kukoču i Rađi u Jugoplastici, pa se, realno, može reći da je značajno sudjelovao u njihovom razvoju, iako ih, naravno, nije „napravio“ i tek je jedan u nizu zaslužnih trenera što su sva trojica napravili svjetske karijere.

I dok se može reći da je Slavnić zaslužan za razvoj trojice hrvatskih superzvijezda, doista pretenciozno i neobjektivno, da ne povučemo neku težu kvalifikaciju, zvuči Slavnićeva rečenica „nisu ušli niti Đorđević i Danilović, pa nije ni čudo što i on nije još ušao“. Uz dužno poštovanje Đorđeviću i Daniloviću, koji su bili sjajni košarkaši, ipak se teško mogu uspoređivati s Kukočem. Mislimo da nije potrebno detaljnije elaborirati prethodnu tezu.

Slavnić se obrušio i na Dragana Đilasa, gradonačelnika Beograda i prvog čovjeka oporbene Demokratske stranke.

„Sram te bilo Đilase, nisi mi čestitao“, poručio je Slavnić.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider