Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cleveland opet vodi

Spektakularni LeBron James: Pogledajte kako je u pet sekundi "uništio" Indianu

Ne samo što je postigao 44 koša već je Kralj James u posljednjim trenucima demonstrirao svu svoju klasu.

LeBron James (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Cleveland Cavaliers su pobijedili Indiana Pacerse sa 98:95 i tako u prvom krugu doigravanja Istočne konferencije NBA lige poveli s 3:2 u seriji do četiri pobjede.

Apsolutni junak pobjede Cavsa bio je LeBron James koji je dvoboj završio s 44 koša, 10 skokova, osam asistencijom, jednom ukradenom loptom i jednom blokadom koja je bila ključni potez.

Naime, pri rezultatu 95:95 najbolji igrač Indiane Victor Oladipo sjurio se prema košu i krenuo na polaganje, ali ga je James, točno pet sekundi prije isteka vremena, blokirao. Cleveland je potom pozvao time-out i dobio posjed na centru točno tri sekunde prije kraja, loptu je dobio James i sa zvukom sirene pogodio tricu za totalni delirij u Quicken Loans Areni.

Ostala je dilema je li prilikom Oladipova pokušaja bilo riječ o silaznoj putanji odnosno je li lopta prije LeBronove blokade dotaknula tablu. Suci su presudili kako nije i kako je sve čisto.

Uz Jamesa, najbolji u redovima Clevelanda bio je Kyle Korver koji je postigao 19 koševa, gađavši trice 5/9.

Ni Oladipo ni naš Bojan Bogdanović nisu imali svoju večer. Oladipo je doduše ostvario double-double učinak (12 koševa, 12 skokova), ali je imao katastrofalan šut iz igre (pogodio je samo dvije od 15 lopti). Bogdanović je utakmicu završio s 11 koševa i tri asistencije, šut iz igre 4/9.

Uzbudljiva završnica susreta na videu počinje na 7:30.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider