Košarka
SPORTOVI
Košarka
Idemo Hrvatska!

Španjolcima najzanimljiviji Hrvat koji otišao iz Reala u Barcu

Danas započinje Europsko košarkaškog prvenstvo na kojem će nastupiti i reprezentacija Hrvatske. Prvi susret bit će sve samo ne lagan, jer je suparnik branitelj naslova Španjolska...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

SVE O EP-U U SLOVENIJI ČITAJTE U SPECIJALNOJ TEMI - EUROBASKET 2013

Jedna od najvećih uzdanica hrvatske reprezentacije, centar Ante Tomić, razgovarao je s novinarom madridskog dnevnog lista AS, te mu otkrio nekoliko "detalja" uoči sraza sa Španjolcima.

>> Repeša i reprezentativci, vratite nam košarku!

>> Incident uoči Eura u Sloveniji: Sabonis pobjesnio!

Što očekujete od utakmice protiv Španjolske?

''Bit će jako teško protiv prvaka Europe. No nije stvar u tome što su prvaci, već što je to igrački najkvalitetnija reprezentacija. Španjolci imaju najbolje igrače iz NBA lige, ali i najbolje igrače iz Endese. Mi smo pak započeli nešto kasnije s pripremama, a imali smo i problema s ozljedama (Marko Tomas). No, veselimo se utakmici. Osobno sam jako znatiželjan koliko možemo.''

Napustili ste Real Madrid i pojačali Barcelonu, a potom imali svoju najbolju sezonu. Što vam se dogodilo?

''Mnogo toga. Klub sam promijenio jer sam smatrao da je Barcelona pravi klub za moj daljnji napredak. A i želio sam, naravno, više igrati. Bio sam u pravu. Zahvalan sam svima u klubu, od igrača do trenera, jer su me učinili toliko boljim igračem da se danas mogu nositi sa svakime ispod koša.

Postoji li neka tajna zbog koje ste proglašeni najboljim centrom Endesa lige po svim statističkim prosjecima?

''Ne postoji. Napredovao sam u nekoliko raznih segmenata. Recimo, kada sam 2010. godine došao u Madrid bio sam jako mlad i nisam se mogao nositi s ritmom utakmica. No naredne tri sezone su mi pomogle da danas budem ovdje gdje jesam.''

Kada biste uoči današnjeg susret mogli maknuti jednog igrača iz reprezentacije Španjolske, koji bi to igrač bio?

''Haha... Rudy Fernandez. On je jako opasan kad uđe u šuterski ritam.''

Svi bi pomislili da biste, kao centar svoje reprezentacije, maknuli najboljeg obrambenog igrača NBA lige - Marca Gasola.

''Nikako. Želim igrati protiv njega. Nikada nisam imao priliku. Ja sam jako kompetitivan i želim igrati protiv centra Memphis Grizzliesa.''(TS)

Španjolska i Hrvatska svoj dvoboj skupine C igraju u 17.45 sati uz tekstualni prijenos na GOL.hr-u...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider