Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kerr drugi

Spahijin mentor Budenholzer proglašen najboljim trenerom u NBA ligi

Trener Atlante Hawksa Mike Budenholzer, čiji je pomoćnik hrvatski košarkaški stručnjak Neven Spahija, proglašen je najboljim trenerom godine u NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Budenholzer je trofej Red Auerbach za sezonu 2014/2015 osvojio ispred trenera Golden State Warriorsa Stevea Kerra i trenera Milwaukee Bucksa Jasona Kidda. Trener Atlante dobio je 67 maksimalnih glasova, te sveukupno 513 bodova, 42 više od drugoplasiranog Kerra (471).

Budenholzer je predvodio Atlantu do najboljeg omjera pobjeda i poraza u klupskoj povijesti (60-22), no u konačnici to nije bilo dovoljno za osvajanje najbolje pozicije na kraju regularnog dijela sezone. To je pripralo Kerrovom Golden Stateu, koji je također oborio klupski rekord s omjerom pobjeda i poraza 67-15. Kerru je to pošlo za rukom u prvoj sezoni kao glavni trener u NBA ligi.

Treće mjesto osvojio je još jedan mladi trener, Jason Kidd, koji je sakupio tek 57 bodova. Milwaukee je regularni dio sezone zaključio na 6. mjestu Istočne konferencije, s omjerom pobjeda i poraza 41-41.

Atlanta se posljednji put domogla prve pozicije na Istoku i divizijskog naslova davne 1994. godine, kada je također imala najboljeg trenera godine - Lennyja Wilkensa. Budenholzer je naslijedio legendarnog Gregga Popovicha (San Antonio), koji je u dvije od posljednje tri sezone osvajao naslov najboljeg trenera lige.

Neven Spahija radi kao Budenholzerov pomoćnik u svojoj prvoj NBA sezoni i čini se kako se odlično snašao u najjačoj ligi svijeta. 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider