Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kao što se i očekivalo

Jure Zdovc novi slovenski izbornik!

Kao što se i očekivalo, 47-godišnji stručnjak Jure Zdovc imenovan je novim izbornikom slovenske košarkaške reprezentacije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nekadašnji sjajni košarkaš na klupi je naslijedio srpskog trenera Božidara Maljkovića pod čijim je vodstvom Slovenija lani na domaćem Eurobasketu zauzela peto mjesto i izborila plasman na ovogodišnje Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj. Zdovcu će to biti drugi mandat na funkciji slovenskog izbornika: prvi je put imenovan u studenom 2008., a godinu kasnije je na Europskom prvenstvu u Poljskoj odveo reprezentaciju do četvrtog mjesta.

Paralelno s izborničkim poslom, Zdovc će nastaviti raditi i kao trener turskog prvoligaša Gaziantepa. Ranije je u trenerskoj karijeri vodio i naš Split, te Geoplin Slovan, Iraklis, Bosnu, Union Olimpiju i Spartak iz St. Peterburga. Kao igrač je s reprezentacijom Jugoslavije osvojio europske naslove 1989. i 1991., svjetsko zlato 1990. te olimpijsko srebro 1988. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider