Košarka
SPORTOVI
Košarka
Službeno

Blatt prvi 'europski' trener za kormilom jedne NBA momčadi!

David Blatt (55) novi je trener NBA košarkaša Cleveland Cavaliersa. Donedavni trener europskog prvaka Maccabija sa Cavaliersima je potpisao trogodišnji ugovor vrijedan oko 20 milijuna dolara...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''David Blatt će nam donijeti najinovativniji pristup profesionalnoj košarci koji se može pronaći bilo gdje na svijetu. Iznova i iznova, od Rusije preko Izraela i nekoliko drugih trenerskih poslova između Davidu je uspjevalo jedno - pobjeđivati'', poručio je vlasnik Cavaliersa Dan Gilbert.

Blatt će i službeno kao novi trener Cavaliersa biti imenovan u srijedu, dan prije NBA drafta.

Blatt je rođen u Bostonu, a studirao je i igrao na sveučilištu Princeton. Igračku je karijeru nastavio u Izraelu gdje je započeo i s trenerskim poslom. Bio je izbornik Izraela i Rusije s kojom je osvojio europski naslov 2007. i olimpijsku broncu pet godina kasnije. Najveći uspjeh s klubom ostvario je prošli mjesec kada je Maccabi senzacionalno odveo do naslova u Euroligi.

S obzirom da je trenersku karijeru u potpunosti izgradio na Starom kontinentu, možemo reći da je Blatt prvi europski trener za kormilom neke NBA momčadi, premda je rođenjem Amerikanac.

''Ne mogu biti uzbuđeniji zbog prilike da dođem u Cleveland i vodim Cavalierse kao njihov trener. Radit ćemo vrlo naporno kako bismo ostvarili rezultate kakve svi očekujemo i znamo da su mogući'', poručio je Blatt.

Na klupi Cavaliersa, koji su propustili doigravanje u posljednje četiri sezone, Blatt je naslijedio Mikea Browna koji je smijenjen u svibnju nakon što je s momčadi ostvario omjer pobjeda i poraza 33-49. (TS)

Prognoziraj rezultate i skupljaj bodove

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider