Košarka
SPORTOVI
Košarka
Grci pred ispadanjem

Slovenija pobijedila Grčku, Hrvatska ne može biti četvrta

Pobjedom 73-65 nad reprezentacijom Grčke domaćin Europskog košarkaškog prvenstva, Slovenija, osigurao je plasman u četvrtfinale, dok je istovremeno grčke šanse sveo na minimum...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Furiozno prvo poluvrijeme Slovenije, odnosno Gorana Dragića, bilo je previše za šuterski neraspoložene Grke, koji su susret završili sa svega 28.3 posto ubačaja iz igre. Vodstvo Slovenije naraslo je u jednom trenutku i do 26 poena viška, ponajviše zahvaljujući nezaustavljivom razigravaču NBA momčadi Phoenix Sunsa, Dragiću, koji je susret završio s 28 poena, pet skokova i četiri asistencije.

>> Hrvati rastužili Talijane u Ljubljani: 'Pokušali smo, ali...'

>> 'Kad sam vidio sve ove ljude, pomislio sam - nećemo vas valjda opet razočarati'

Grčka je u nastavku zaigrala bolje, te je čak u posljednjih 90 sekundi susreta ušla sa šest poena minusa i vlastitim napadom, međutim promašena trica i polaganje Dragića nakon kontre bilo je dovoljno za rješenje pitanja pobjednika.

Kod Grka, posljednjeg suparnika Hrvatske u skupini F druge faze Eurobasketa, jedini je raspoloženi bio Vassilis Spanoulis s 21 poenom, osam skokova, tri asistencije, ali i čak šest izgubljenih lopti!

Ususret posljednjem kolu situacija je takva da je Hrvatska, u slučaju poraza, najlošije treća reprezentacija skupine, dok bi pobjedom osigurala jedinicu, koja donosi ogled protiv četvrte reprezentacije skupine E u četvrtfinalu.

Grčka, koja je sada na omjeru pobjeda i poraza 1-3, može do četvrtfinala samo u slučaju pobjede nad nama i pobjede Italije nad Španjolskom!

Eurobasket, skupina F, 2. kolo:

Hrvatska - Italija 76-68
Španjolska - Finska 82-56
Slovenija - Grčka 73-65

Redoslijed: 1. Hrvatska 3-1, 2. Slovenija 3-1, 3. Španjolska 2-2, 4. Italija 2-2, 5. Grčka 1-3, 6. Finska 1-3

parovi posljednjeg kola (16. rujan): Hrvatska - Grčka, Italija - Španjolska, Slovenija - Finska

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider