Košarka
SPORTOVI
Košarka
Na krilima Dragića

Slovenci okončali Eurobasket pobjedom protiv Ukrajine za peto mjesto

Košarkaši Slovenije okončali su Eurobasket, kojem su bili domaćini, na petom mjestu. U subotnjem ogledu, bez rezultatskog značaja, Slovenija je pobijedila Ukrajinu 69-63...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Premda se igralo za peto mjesto i iako su obje momčadi osigurale ono što im je bilo bitno, plasman na Svjetsko prvenstvo iduće godine, dvorana u Ljubljani je bila potpuno ispunjena, a Slovenci su u takvoj atmosferi vodili od početka do kraja i na kraju slavili sa šest poena razlike.

Goran Dragić je odigrao još jednu odličnu utakmicu na ovom prvenstvu, pa je ogled završio s 19 poena, sedam skokova i četiri dodavanja, s tim da je iznad 55 posto imao šut za dva i tri poena. Po devet poena su za Slovence dodali Nachbar, Murič i Blažič. Na drugoj je strani najbolji bio Amerikanac Eugene Jeter s 12 poena, pet skokova i četiri dodavanja.

Za Sloveniju je ovo drugi najbolji rezultat na EP-ima (u Poljskoj 2009. su bili četvrti), dok su Ukrajinci upisali najbolji rezultat svih vremena.

U nedjelju slijede posljednja dva ogleda na prvenstvu. Prvo će za broncu igrati Hrvatska i Španjolska, a sve završava finalnim ogledom Francuza i Litavaca. (TS)

Eurobasket, za 5. mjesto:

Slovenija - Ukrajina 69-63

za 7. mjesto:

Srbija - Italija 76-64

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider