Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pogledajte što je rekao

Ukić za Dnevnik Nove TV: Mislim da je došlo vrijeme za pravi rezultat

Hrvatska košarkaška reprezentacija za točno deset dana počinje pripreme za Europsko prvenstvo. Jedna od glavnih uzdanica izbornika Repeše na Eurobasketu bit će sjajni playmaker Panatinaikosa Roko Ukić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kapetan naše vrste nakon odlične sezone u grčkom velikanu optimistično gleda i prema reprezentativnoj akciji Slovenija.

U miru dvorane u splitskom Dračevcu Roko Ukić samostalno trenira kako bi u pravom stanju došao na početak reprezentativnih priprema. Iza prvog playa Repešine vrste odlična je sezona u Panathinaikosu. S duplom krunom kao potvrdom ispravnosti odluke o dolasku u Atenu.

"Prošla sezona je bila jako dobra, pogotovo drugi dio sezone je bio odličan. Osvojili smo Kup i prvenstvo, ostali jednu pobjedu kratki od Final Foura. Mislim, nisam znao što očekivati kad sam potpisao dolje, jer je bila kompletno nova ekipa s novim trenerom. Sve to na kraju je ispalo odlično", izjavio je Roko Ukić.

A, kako će ispasti Eurobasket u Sloveniji? Je li došlo vrijeme za pravi rezultat hrvatske reprezentacije?

"Mislim, došlo je vrijeme, samo je pitanje jesmo li mi sposobni za to. A, ja se nadam da jesmo. Mislim da imamo dobru ekipu, dosta talenta, mislim da neke preduvjete za optimizam imamo.''

Slika koju su Ukić, Tomić, Boganović, Žorić ostavljali na euroligaškim parketima itekako jača nadu, no prvenstvo u susjedstvu bit će jedno od najizjednačenijih ikada.

"Moramo biti svjesni da ćemo igrati protiv ekipa koje su, u najmanju ruku, al pari s nama s kvalitetom. I ukoliko ne napravimo neke druge stvari kao što su vrhunske pripreme - nadam se da ćemo biti svi zdravi i da ćemo imati neke druge stvari koje će moći činiti razliku. I tek onda, uz jednu dobru atmosferu, dobru kemiju, tek onda imamo pravo se nadati nečem više."

A možemo li se nadati i igraču više na tribinama? Vatreni i Kauboji upravo su iz navijačke podrške često crpili najveću snagu, Slovenija bi mogla biti prilika da Hrvati pohrle i na košarku.

''Ja osobno ne očekujem ništa. Mislim da će naši ljudi doći i na Grenland i u Australiju i ne znam gdje, ako momčad igra dobro. A, isto tako da je prvenstvo u Hrvatskoj, ako izgubimo i igramo ispod našeg nivoa neće doći nitko... Tako da sve ovisi o nama i sve ovisi kako ćemo mi odigrati'', objasnio je Ukić.

S pravim Rokom Ukićem imamo razloga za optimizam.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider