Košarka
SPORTOVI
Košarka
Warriorsi umalo do preokreta

VIDEO Čudesni LeBron za povijest: Cavsi vode u NBA finalu!

Cleveland Cavaliersi pobijedili su i drugu utakmicu zaredom u finalu protiv Golden State Warriorsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon početne pobjede u finalnoj seriji NBA lige, Golden State je izgubio prednost i sada s 2:1 vodi Cleveland. LeBron James je pred fanatičnom domaćom publikom još jednom odigrao fantastičnu utakmicu i odveo Cavse do prednosti u prvoj utakmici serije na njihovom parketu.

Cavaliersi su slavili 96:91, a James je postigao 40 koševa uz 12 skokova i osam asistencija.

Bila je to prava drama, ali tek u zadnjoj četvrtini kada su 'ludi tricaši' iz Oaklanda umalo kreirali preokret. Uspjeli su nadoknaditi 17 razlike i stići na koš zaostatka tri minute prije kraja. U tim je trenucima opet briljirao MVP lige Steph Curry koji je kasno proradio i zabio 17 od svojih 27 poena u posljednjoj četvrtini utakmice.

No, još jedan heroj Cavsa u finalu, Australac Matthew Dellavedova, zabio je važnu tricu u trenucima kada su gosti stigli domaće košarkaše. Ukupno je Dellavedova zabio 20 koševa i uz Lebrona vodi Cavse prema naslovu.

Koliko je dobar LeBron James u finalu govori sljedeći podatak. U prve tri utakmice finalne serije zabio je najviše koševa (123) u povijesti! Za koš više od Ricka Barryja iz 1967. i šest više od Michaela Jordana iz 1993. godine.

Cleveland je domaćin i u četvrtoj utakmici koja će biti odigrana u noći s četvrtka na petak.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider