Košarka
SPORTOVI
Košarka
Odigrali fantastično

Sjajna Grčka eliminirala Litvu i čeka Hrvatsku (ili Rusiju)

Skupinu A završili su tek na četvrtom mjestu da bi "eksplodirali" na startu nokaut faze.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U osmini finala EuroBasketa Grčka je pobijedila Litvu sa 77:64 i u četvrtfinalu će igrati protiv pobjednika utakmice Hrvatska - Rusija (nedjelja, 20:30).

Litvanci, koji su na dva posljednja EuroBasketa igrali finale i osvajali srebrnu medalju, na ovoj europskoj smotri s natjecanjem su završili već u osmini finala, a zanimljivo je da ih je izbacila reprezentacija koja je tek u posljednjem kolu skupine A izborila plasman u nokaut fazu. Grci su u Helsinkiju izgubili i od Slovenije i od Finske i od Francuske i u posljednjem kolu su imali izravni obračun s Poljacima za prolaz dalje, a evo ih sad u četvrtfinalu gdje će, nadamo se, igrati protiv hrvatske košarkaške reprezentacije.

Grci su protiv Litve vodili cijelu utakmicu, zahvaljujući strpljivošću i mirnoći u svojoj igri i velikim problemima Litvanaca sa šutom.

Pet minuta prije kraja Litvanci su se opasno približili na samo pet razlike (58-63), ali su Grci tricama Antetoukounmpa i Sloukasa ubrzo otišli na +12 (73:61) i zaključili utakmicu. Grčka je tako nakon čak 20 godina u službenim susretima pobijedila Litvu.

Kod Grka je briljirao Sloukas s 21 košem i pet trica, a Calathes je imao 14 koševa i 6 asista, dok su Litvance predvodili Kuzminskas (20) i Valanciunas (13, 15 skokova).

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider