Košarka
SPORTOVI
Košarka
sve jači i jači

Cedevita dovela veliko pojačanje: "Velika krađa! Čestitam"

U Zagreb je sletio novi Amerikanac koji bi prema svemu sudeći trebao biti veliko pojačanje...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sportski direktor hrvatskog košarkaškog prvaka Cedevite Matej Mamić otkrio je da je u klub sletjelo novo pojačanje. Nakon dovođenja sina legendarnog američkog košarkaša Johna Stocktona, Davida, i potpisivanja produljenja ugovora s Mirom Bilanom, te Lukom Babićem, Cedevita je svoje redove pojačala Amerikancem Scottyjem Hopsonom.

Riječ je o bivšem igraču Cleveland Cavaliersa, koji nije dobio pravu priliku da se dokaže u tom klubu, ali ni općenito u NBA ligi. Najdublji je trag u SAD-u ostavio u razvojnoj D-ligi, gdje je postavio nekoliko klupskih rekorda u Sioux Falls Skyforeceu, te završio sezonu na prosjeku od 19.2 poena, 3.7 skokova i 3.3 asistencije. U jednoj je utakmici razvojne lige postigao rekordna 52 poena!

U sezoni 2013/2014 Hopson je igrao u turskom Anadolu Efesu gdje je u 11 utakmica Eurolige bio na prosjeku od 15.5 poena, 4.2 skoka, jedne asistencije i jedne ukradene lopte. Iz igre je šutirao sjajnih 62.5 posto, dok je iza linije tri poena bio na također odličnih 48 posto.

Amerikanac može igrati na pozicijama dvojke i trojke, a Cedevita na tim pozicijama već ima sjajne igrače poput Frana Pilepića, Jamesa Whitea, Luke Babića i odličnog mladog perpektivnog mladića Lovre Mazalina.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider