Košarka
SPORTOVI
Košarka
ima hrvatske krvi

Sin legendarnog Johna Stocktona uzima hrvatsko državljanstvo!

David Stockton, sin legendarnog košarkaša Utah Jazza, novi je igrač Cedevite.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatski prvak Cedevita polako se pojačava za sljedeću sezonu, a poznati košarkaški novinar David Pick otkrio je kako David Stockton potvrdio svoj dolazak u Zagreb i potpis trogodišnjeg ugovora. I ne samo to, sin legendarnog NBA košarkaša Johna Stocktona uzet će i hrvatsko državljanstvo.

David Stockton je 25-godišnji razigravač koji je u karijeri upisao tri nastupa u NBA ligi igrajući vrlo kratko za Sacramento Kingse. U najjačoj ligi svijeta se nije uspio nametnuti pa kreće u novu fazu svoje karijere u Europi.

U razvojnoj ligi, gdje NBA klubovi 'parkiraju' dio svojih igrača, igrao je za Reno Bighornse uz vrlo dobar prosjek od 18 koševa, sedam asistencija i tri skoka po utakmici.

Ono što je najzanimljivije je što će, po pisanju Davida Picka, Stockton uzeti i hrvatsko državljanstvo. Naime, njegova baka po majčinoj strani je američka Hrvatica Matilda Baričević, dok mu je djed Mike Stepovich, koji je poznat kao posljednji guverner Teritorija Aljaska (1958. službeno postala jedna od američkih država), crnogorskog podrijetla.

Osim što će Cedevita uzimanjem državljanstva smanjiti broj stranaca, Stockton bi se u budućnosti mogao pokazati kao rješenje za problematično mjesto 'playmakera' u hrvatskoj reprezentaciji. No, prvo se mora dokazati u Cedeviti koja će se ove sezone boriti u žestokoj konkurenciji Eurocupa i ABA lige.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider