Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
"Psovao sam ga i vrijeđao"

Srpski izbornik objasnio zašto je htio tući Dražena Petrovića: "Jedva su me zadržali"

Poznato je kako za vrijeme svoje igračke karijere Aleksandar Đorđević, aktualni izbornik reprezentacije Srbije, nije bio u dobrim odnosima s Draženom Petrovićem.

Aleksandar Đorđević (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U predratno vrijeme košarkaška reprezentacija Jugoslavije je žarila i palila, naosvajali su se pregršt medalja, a prvo ime u toj momčadi, među brojnim velikanima, bio je nedodirljivi Dražen Petrović.

On je bio produžena ruka izbornika Dušana Ivkovića na terenu, vođa ekipe u kojoj su još igrali i Toni Kukoč, Dino Rađa, Vlade Divac, Predrag Danilović, Jurij Zdovc...

Dio te reprezentacije bio je i Aleksandar Đorđević, današnji izbornik reprezentacije Srbije, ali ne svo vrijeme kao i prethodno navedeni igrači.

On je u periodu od 1987. do 1991. bio izvan reprezentacije, a razlog je bio sukob s Draženom na jednoj utakmici prvenstva Jugoslavije između Cibone i Partizana.

"Psovao sam ga i vrijeđao"

Sam Đorđević otkrio je što je prethodilo svemu:

"Igrali smo protiv Cibone u Zagrebu, bila je to dosta gruba utakmica, ja sam ih pokušavao istući. Izgubili smo tu utakmicu poslije dva produžetka, a u jednom od tih produžetaka Dražen je morao na klupu zbog pet osobnih pogrešaka. Kasnije, kad je utakmica završila, unio mi se u lice i rekao 'ti mali, zapamtit ćeš kad ćeš opet igrati u reprezentaciji. Nikad više'. On se nakon toga okrenuo i otišao, a ja sam krenuo za njih, psovao ga i vrijeđao, jedva su me zadržali da se ne obračunam s njim", ispričao je Sale Đorđević.

"Od tada, od te godine, stvarno nisam bio u reprezentaciji. Ne znam da je li to zbog toga ili nečeg drugog. Primjerice, hrabrosti nas klinaca koji smo se usudili napasti moćnu Cibonu."

Aviv Gonzali (Bellator) Završio ga u 11 sekundi specijalnim zahvatom: Zalet u noge i sve je brzo gotovo divider

Draženov ultimatum

Javna je tajna da je Dražen poslije toga rekao tadašnjem jugoslavenskom izborniku Dudi Ivkoviću: "Ili Đorđević ili ja."

Ivković nije imao izbora, najboljeg europskog košarkaša htio je imati u svojim redovima pa je Đorđević izvisio i propustio Olimpijske igre u Seoulu 1988., EuroBasket u Zagrebu 1989. i Svjetsko prvenstvo u Argentini 1990. Na ta tri natjecanja Jugoslavija je osvojila srebro (Olimpijske igre) i dva zlata.

Đorđević se u reprezentaciju vratio za EuroBasket 1991., kada Dražena nije bilo jer je dobio slobodno ljeto i propustio je tu europsku smotru u Rimu.

Luka Modrić i Neymar (Foto: AFP) Real spreman iskrcati enormnu svotu: Evo što sve nudi za Neymara! divider

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider