Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prognoza među prvih deset

Šarić ide na NBA draft: Lakersi i Philadelphia najozbiljniji kandidati!

Talentirani hrvatski košarkaš Dario Šarić ove će godine sigurno izaći na draft NBA lige, a prema mišljenju komentatora ESPN-a, dva su kluba favoriti za polaganje prava na njegov angažman...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ponedjeljak u 23 sata prema srednjoeuropskom vremenu istekao je rok za povlačenje s drafta, a kako Šarić to nije učinio, jasno je da ćemo 26. lipnja saznati u kojem bi klubu mogao graditi svoju NBA budućnost.

Sve to potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović, koji je putem Twittera objavio je da će Dario ostati na draftu te da će za nekoliko dana objaviti Šarićeve planove za NBA.

Komentator ESPN-a Chad Ford uvjeren je da će 20-godišnji krilni igrač Cibone biti među prvih deset 'pickova'. Smatra da bi u najboljem slučaju mogao biti izabran sedmi od strane Los Angeles Lakersa, ali i da je velika mogućnost da ga kao deseta uzme Philadelphia.

Također, Ford dodaje da je mala vjerojatnost da bi ovogodišnji MVP regionalne ABA lige mogao završiti u Atlanti koja bira 15. Šarić se lani spominjao kao meta Hawksa, ali se povukao s drafta.

Spomenimo i da postoji mogućnost da će Šarić, unatoč izlasku na draft, još koju sezonu provesti u Europi, a kao kandidati za njegovo dovođenje se spominju CSKA i Anadolu Efes. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider