Košarka
SPORTOVI
Košarka
U lovu na ''The Big O-a''

VIDEO ''Stvarno začuđuje'': Westbrook tek četvrti u povijesti s ovakvim startom

Russell Westbrook nastavio je s monstruoznim brojkama na početku nove NBA sezone.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Westbrook je u trećoj utakmici sezone došao već do drugog ''triple-double'', čime je postao prvi igrač nakon Magica Johnsona i sezone 1982-83 kojem je to pošlo za rukom u prve tri utakmice. U pobjedi protiv Lakersa 113-96 upisao je 33 poena, 12 skokova i 16 asistencija. I to nakon što je postao prvi igrač nakon Jabbara 1975. godine koji je zabio 50 koševa i imao ''triple-double''.

Playmaker Oklahome ovo je ljeto ostao bez najboljeg suigrača Kevina Duranta te mu mnogi prognoziraju povijesnu godinu. Kako je krenuo, moglo bi gledati i ''triple-double'' sezonu. Westbrook je tek četvrti igrač u povijesti koji je dvaput u prve tri utakmice upisao dvocifren učinak u tri kategorije.

Prije njega, tako nešto pošlo je za rukom samo Magicu, Jerryju Lucasu i Oscaru Roberstonu. Posljednji igrač koji je završio sezonu ''triple-double'' učinkom bio Robertson u sezoni 1961-62. ''Teh Big O'' je tu godinu s prosjekom 30,8 poena, 12,5, skokova i 11,4 asistencije. Najzanimljivije je što mu je to bila tek druga sezona u ligi.

A na najboljem putu da izjednači njegove brojke je Westbrook, čak i jedini koji bi to mogao postići u moderno doba. Ne bude li ozljeda, nije nemoguće. No, njemu je jedino važno da Oklahoma pobjeđuje u novoj, post-Durant eri.

''Samo želim pobjeđivati. To mi je važnije od svega. Moj posao je da izađem i napravim sve što je potrebno za pobjedu i to je ono što pokušavam raditi svake večeri'', rekao je Westbrook, koji je u tom stilu i otvorio sezonu, a Oklahoma je startala s omjerom 3-0.

''Ono što me stvarno začuđuje je njegova sposobnost da utječe na igru na toliko različitih načina. On će uvijek imati brojke'', objasnio je trener Thundera Billy Donovan.

Prošle sezone Westbrook je ubilježio 18 ''triple-doubleova'', jednako kao Magic Johnson u sezoni 1981-82 što je i najviše da je netko napravio u zadnjih 40 godina. Ne sumnjamo kako će ove godine imati više, samo je pitanje gdje će se zaustaviti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider