Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pod paskom starog lisca

Repeša i Cedevita slažu nešto veliko: 'Klub raste iz dana u dan'

Ugodno je ovih dana iz Cedevitine perspektive pogledati ljestvice regionalne lige i Eurokupa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U ABA ligi Cedevita drži vrh zajedno sa Zvezdom i Partizanom. U skupini Eurokupa također na čelu, a već sljedećega tjedna protiv Oldenburga mogu potvrditi prolazak u sljedeći krug. Jasno je da se pod paskom starog lisca Jasmina Repeše na Velesajmu slaže nešto jako perspektivno.

"Imamo izuzetno mlad tim, koji je na dispoziciji da radi puno, da s individualnim radom podiže kvalitetu svakog pojedinca. Mi se kao tim dižemo i to je koncept, odnosno ideja, bila i pred početak sezone kada smo slagali tim", kaže Repeša, čiji je jedan od ključnih igrača Jusuf Nurkić:

"Vrlo sam sretan, prvo zato što je došao trener kakvog imamo tu u klubu, klub stvarno raste iz dana u dan. Atmosfera je fenomenalna, dečki su super i radimo na toj timskoj igri što se vidi i na terenu."

Cedevitin ključni zadatak je plasirati se na završni turnir regionalne lige. Svi su igrači za klub vezani dugoročnim ugovorima, pa se na temelju toga može nešto i planirati. A planovi su veliki: Cedevita je sebi postavila zadatak, za godinu - dvije, vratiti hrvatsku klupsku košarku tamo gdje je ove sezone nema - u Euroligu.

"Mislim da podizanjem kvalitete i jednim dobrim izborom stranoga pojačanja koji bi se uklopio dobro u sustav igre, mogli bi da dođemo na tu scenu i budemo ne samo članovi Europske lige, da budemo prisutni zbog zadovoljavanja forme, nego da budemo kompetitivni, da možemo odgovoriti svim ekipama na tom nivou i čak i s onog najvišeg nivoa, kako doma tako i na strani", smatra Repeša.

U vremenu u kojem je u društvu strpljenja sve manje i poželjan je instant uspjeh - zadovoljstvo je vidjeti da može i drugačije. Košarkaški klub Cedevita primjer je kako se sustavan i strpljiv rad na kraju ipak isplati...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider