Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poznati finalisti

Realu 'El Clasico' u Londonu, Tomić najbolji u Barceloni, ali bez finala

U finalu ovogodišnje Eurolige igrat će košarkaši Olympiacosa i Reala. Madridska je momčad, u španjolskom duelu u Londonu, bila bolja od Barcelone sa 74-67...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ostao je bez finala tako hrvatski košarkaš Ante Tomić koji je, nakon cjelokupno odlične sezone u Euroligi, opet bio itekako zapažen u polufinalu. Sa 12 skokova je bio prvi skakač ogleda, a uz to je ubacio 18 poena (drugi strijelac Barcelone).

No, Barcelona je pala u posljednjoj četvrtini, tih je deset minuta izgubila 26-16, te na kraju nije niti imala šansu za finale.

Utakmica je prošla u izmjenjivanju dobrih i loših perioda igre. Prvu četvrtinu je dobila Barcelona 18-11, ali je na odmoru Real imao prednost 39-33. Onda je u trećoj četvrtini opet bljesnula katalonska momčad i vodila nakon 30 minuta 51-48.

No, rekli smo kako je završnica pripala Realu kojeg su predvodili Felipe Reyes sa 17 poena i pet skokova, Sergio Llull sa 13 poena, te Sergio Rodriguez sa 12 poena i devet asistencija.

Na strani Barcelone je prvi strijelac bio Huertas sa 19 poena. Tomić je, rekli smo, ubacio 18, a gađao je 6-7 i za dva poena i s linije slobodnih bacanja. Izostao je učinak Juana Carosa Navarra koji je ogled završio sa tek devet poena. Na drugoj je strani hrvatski reprezentativac Dontaye Draper odigrao samo 28 sekundi.

Dakle, za krunu prvaka Europe, opet će se boriti Olympiacos i momčad iz Madrida.

Euroliga, Final Four (polufinale):

Olympiacos - CSKA Moskva 69-52

Real Madrid - Barcelona 74-67

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider