Košarka
SPORTOVI
Košarka
Košarkaški spektakl

Rađa, Bodiroga, Fučka i Tanjević najavili dolazak u Zadar

Košarkaške legende Dino Rađa, Gregor Fučka, Mirko Novosel, Dejan Bodiroga, Bogdan Tanjević, Petar Skansi, Rato Tvrdić, Damir Šolman i Aleksandar Petrović najavili su dolazak na prvi Zadar Basketball Tournament. U četiri dana Turnira ponajbolje europske momčadi predstavljaju se hrvatskoj publici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prvi Zadar Basketball Tournament najavljuje praznik košarke koji nas očekuje od sutra, 18., pa sve do nedjelje 21. rujna. U četiri dana pripremnog euroligaškog turnira, Zadrani i njihovi gosti imat će prilike uživati u izvrsnoj košarci, ali i zanimljivim popratnim događanjima. Dolazak na Turnir potvrdile su i legende ovog sporta: Dino Rađa, Gregor Fučka, Mirko Novosel, Dejan Bodiroga, Bogdan Tanjević, Petar Skansi, Rato Tvrdić, Damir Šolman i Aleksandar Petrović.

''U Zadar nam dolaze četiri Euroligaša od kojih su nekiu u samom vrhu Eurolige. Očekuju nas uzbudljivi dani, pozivam sve da dođu u Višnjik i uživaju u košarkaškom spektaklu!'', izjavio je orrganizator turnira Tonći Jerak.

U dvorani Krešimira Ćosića zaigrat će Galatasaray Liv Hospital, Fenerbache Ulker, KK Cedevita, Alba Berlin, Darussafaka Dogus i domaćini KK Zadar, čijih je čak 16 igrača nastupilo na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu, a koji jamče istinski košarkaški spektakl, kojeg će svojim nastupom začiniti popularne ljubljanske plesačice Zmajčice.

''Prvo izdanje Turnira je pred nama. Sve je spremno za početak, a želja nam je da Turnir postane tradicionalan. Igrače očekuje i prijem kod gradonačelnika Kalmete, nakon kojeg slijedi razgled grada Zadra!'', izjavila je Zdenka Zrilić ispred organizatora Sport Event-a i dodala:

''Uz sam sportski dio Turnira, očekuje nas Kid’s day na zadarskom Forumu, Players Party te Gala večera za sve uzvanike i gospodarstvenike. Turnir se pokazao i kao odlična dopuna za produženje sezone, svi smještajni kapaciteti u Zadru su puni!''

Za sam Turnir vlada iznimno velik ineteres medija, pa su oganizatori do sada zaprimili 104 zahtjeva za akreditacije. Osim novinara lokalnih novina, portala, radio postaja i televizija, svoj su dolazak najavili novinari iz regije, ali i ostatka Europe, predovođeni turskim nacionalnim televizijama. Turnir u Zadru pokazni je i za predstavnike Eurolige, koji dolaze procijeniti ima li u Zadru organizacijskih mogućnosti za domaćinstvo Euroleague Junior Tournamenta za sljedeću godinu. Za vrijeme trajanje Turnira u 'najkošarkaškijem gradu na svitu', održat će se i Skupština ABA lige, a turnir neće propustiti niti vrh Hrvatskog košarkaškog saveza.

''Ovo je za većinu nas igrača iz KK Zadar san. Zaigrati protiv ovakvih momčadi biti će pravi izazov, mi ćemo ostaviti srce na parketu i nadamo se zaslužiti pljesak naših navijača!'' izjavio je Ive Ivanov, kapetan KK Zadar.

Veliko je zanimanje i među zadarskim navijačima, koji će imati prigodu po prvi puta vidjeti kakvu je momčad Zadar pripremio za novu sezonu. Ulaznice za Zadar Basketball Tournament prodaju se po cijeni od 40 kuna za dnevnu ulaznicu za tribine (dvije utakmice, finalni dan tri utakmice), a paket ulaznica za četiri dana (devet utakmica) je po cijeni od 130 kuna. Dnevna ulaznica za tribinu Obiteljski VIP može se osigurati po cijeni od 50 kuna, a paket ulaznica za 160 kuna.

Select PR za Zadar Basektball Tournament 2014.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider