Košarka
SPORTOVI
Košarka
Veliko zanimanje za turnir

Proslavljeni Željko Obradović najavio početak fešte košarke u Zadru

Hrvatska i grad Zadar domaćin su prestižnom košarkaškom turniru Zadar Dogus Basketball Tournament koji počinje u četvrtak i traje do nedjelje 27. rujna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na predstavljanju u D-Marin marini Dalmacija organizatori su predstavili četverodnevnu košarkašku poslasticu koja će iz Zadra poslati prekrasnu sportsku razglednicu u svijet.

"Drago mi je da smo ponovno svi ovdje. Bili smo zaista impresionirani kako je turnir organiziran prošle godine, pa na poziv organizatora nismo ni trenutka dvojili da ponovno dođemo u Zadar. Uz domaći KK Zadar, ovdje je još pet ekipa koje sudjeluju u Euroligi što jamči veliku kvalitetu turnira. Organizacija je prošle godine bila na izrazito visokom nivou. Mom će se timu krajem tjedna priključiti svi igrači koji su igrali za reprezentacije na Europskom prvenstvu tako da očekujem da budemo kompletni uključujući i Bogdana Bogdanovića i Jana Veselyja", izjavio je trener Fenerbahčea Željko Obradović.

Najjači pripremni turnir u Europi izvrsna je prilika za igrače KK Zadra, a njihov trener Ante Nazor ističe: "Ovaj turnir od velikog je značenja za nas. Zahvaljujemo organizatoru što je doveo ovakav turnir u Zadar i što nam je omogućio da igramo s ovakvim momčadima. Za našu mladu momčad ovo je prilika da podignemo našu košarkašku letvicu, da budemo maksimalno borbeni te da smo kompetitivni s njima. Pozivam publiku da nas dođe bodriti. Svi očekujemo da se predstavimo u što boljem svjetlu, sigurno da trema postoji, no nastojat ćemo dokazati da možemo bit konkurentni i ovakvim momčadima!"

Predstavnik generalnog partnera turnira Dogus grupe Burak Baykan istaknuo je važnost ovog turnira te dodao: "Poznato je koliko Dogus grupa voli košarku. Zadar je grad bogate košarkaške povijesti i posebno nam je drago da se turnir održava upravo u njemu. Želja nam je da turnir postane tradicionalan. Naš klub Darusaffaka Dogus na turnir dolazi s velikim očekivanjima. Napravili smo velike pomake ove godine, igrat ćemo Euroligu pa je ovo izvrsna prilika za provjeru stanja u momčadi!"

Za turnir vlada vrlo veliko zanimanje što pokazuje i podatak da će se utakmice izravno prenositi u Njemačkoj, Grčkoj, Turskoj te zemljama regije u izravnim prijenosima Sport Kluba. Organizator zadarski Sport Event uložio je velike napore kako bi se turnir održao i ove godine.

"Presretni smo što se turnir ponavlja kako smo i obećali. Velika razlika u odnosu na lani je što imamo pet euroligaša te što su se sve ekipe koje smo pozvali i odazvale našem pozivu. U sklopu turnira je i dosta popratnih događanja kao što su Kids’ Day, turnir u basketu, players partiji, a za koje se nadam da će se Zadrani odazvati u što većem broju", izjavila je ispred organizatora Zdenka Zrilić.

Ulaznice za turnir koji se igra od 24. do 27. rujna u dvorani Krešimir Ćosić u Zadru mogu se kupiti online na stranicama i svim prodajnim mjestima Ticketshopa. Cijena ulaznice iznosi 40 kuna za dnevnu ulaznicu, odnosno 140 kuna za komplet ulaznica za svih devet utakmica. Djeca do 14 godina koja dolaze u pratnji roditelja s kupljenom ulaznicom imaju besplatan ulaz u dvoranu na utakmice.

Dogus grupa osnovana je 1951. Aktivna je u osam ključnih tvrtki i koristi stil upravljanja koji je istovremeno usredotočen na kupca i produktivnost. Zapošljava gotovo 50.000 zaposlenika kroz više od 250 tvrtki. Dogus grupa sudjeluje u nekoliko društveno odgovornih i sponzorskih projekata s posebnim naglaskom na razvoj djeteta, obrazovanje, okoliš, kulturu, umjetnost i sport. Dogus grupa pouzdan je investitor u sportu na svim razinama, od mladih sportaša do profesionalne košarke. Osim svoje privrženosti prema košarci, Dogus grupa ima za cilj pružiti jednake mogućnosti u sportu i podizati profesionalne sportaše koji će biti svjesni svoje odgovornosti prema društvu pružanjem razvojne mogućnosti sportašima amaterima od rane dobi. Sada kao član obitelji partnera euroligaške košarke, Dogus grupa bit će u boljoj poziciji nego ikada ostvariti svoje korporativne, društvene i sportske ciljeve.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider