Košarka
SPORTOVI
Košarka
Invazija na Ljubljanu

Povratak navijača - najveća pobjeda Repešine vrste

Osmjeh polako postaje njihov zaštitni znak. Ništa čudno nakon pet uzastopnih pobjeda.

Nakon četiri vezana trijumfa u Celju, hrvatski košarkaši pobjedničku su seriju nastavili i u Ljubljani. Finci su zamrznuti na -25.

>> Hrvatska na pragu četvrtinala: Obranom potpuno razbili Fince!

>> Košarkaši dobili i petu zaredom: 'Ne bojimo se nikoga, dođite u Ljubljanu'

>> Grci dobili Španjolce i najavili 'pakao' u našoj skupini

"Znali smo da smo kvalitetnija ekipa od Finaca. Nismo im dopustili u prvim minutama da pogode otvorene šuteve, pogotovo Koponenu kojega je Ukić kompletno zaustavio", rekao je poslije utakmice Bojan Bogdanović.

"Prvih pet, šest minuta bilo je malo li-la. Promašivali smo šuteve, oni su igrali svoju igru. Ali, mi smo se držali svog plana taktike da gazimo, da budemo momčad, da budemo obrana, a nas će šut doći, jer imamo tu kvalitetu", uvjeren je Damir Markota.

Nosioci napadačke kvalitete protiv Finske bili su Rudež sa 17 koševa, od toga pet trica iz osam pokušaja, i Bogdanović s 15 poena, a u reketu su dominirali Markota i Tomić. Prvi s 11, drugi sa sedam skokova.

Protiv Finske, koja je na Eurobasketu pobijedila Grčku, Rusiju i Tursku, Repešina vrsta izgledala je vrlo autoritativno. Hrvatska s jasnom vizijom i neupitnim samopouzdanjem.

"Živimo jedni za druge, igramo jedni za druge i mislim da je to ključ ove Hrvatske danas. Svaku utakmicu imamo po pet, šest igrača preko deset poena, to znači da stvarno igramo momčadski. Nismo još osigurali četvrtfinale i mislim da će nam protiv Talijana biti ključna utakmica", tvrdi Bogdanović.

Talijani su jedina neporažena momčad nakon prvog kruga, a najveća su im snaga sjajni šuteri. Utakmicu s momčadi Simonea Piangianija Hrvatska igra u subotu, a igrači vjeruju u sjajnu podršku s tribina.

"Kad vidiš kockasti dres na tribinama, obitelj, navijače, to ti je dodatna snaga, dobiješ dodatnu motivaciju. To nam je naš ključni, šesti igrač i to što smo momčad. Nadamo se da će nastaviti ovako dobrim putem i da ćemo i dalje pobjeđivati", kaže Markota.

"Ja već znam i po pozivima za karte, u subotu će vjerojatno biti pune Stožice hrvatskih navijača."

I baš to je najveća pobjeda Repešine vrste...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider