Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bogdanović vrlo dobar

Povijesni debakl Chicaga: Boston ih zaledio na nevjerojatnih -56!

Uz velemajstorsku završnicu Luke Dončića, bilo je zanimljivo sinoć i na ostalim parketima NBA lige.

Chicago Bulls (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Košarkaši Boston Celticsa u noći sa subote na nedjelju slavili su kod Chicago Bullsa sa 133-77, a tih 56 koševa prednosti je najuvjerljivija pobjeda u povijesti Celticsa, kojom su izjednačili najveću pobjedničku razliku gostujuće momčadi u utakmicama osnovnog dijela NBA lige, te ujedno nanijeli najteži poraz Bullsima otkako postoje.

Već početak utakmice je dao naslutiti u kojem će smjeru ići ovaj dvoboj, jer je Boston u početnih šest minuta napravio seriju 17-0, a Bullsima je za prvi koš iz igre trebalo gotovo sedam minuta. Na poluvremenu je bilo +21 za Celticse, a onda je do kraja dvoboja prednost gostiju samo rasla. Boston je posljednju četvrtinu dobio sa 40-17.

Nedavno postavljeni trener Chicaga Jim Boylen u posljednjih je 21 minutu dvoboja na parket poslao rezerviste, a sve najbolje igrače posjeo na klupu.

Sedmorica igrača Bostona imali su dvoznamenkasti učinak, a predvodio ih je Jaylen Brown sa 23 koša. Učinak karijere imao je njemački centar Daniel Theis sa 22 koša, 10 skokova i pet asistencija, dok je Jayson Tatum postigao 18 koševa.

Atlanta gurnula Golden State na vrh Zapada

Warriorsi nisu bili aktivni u noći sa subote na nedjelju, ali su se na novoj ljestvici našli na vrhu Zapada, zahvaljujući iznenađujućem porazu do tada vodećeg Denvera na gostovanju kod Atlante. Hawksi su slavili sa 106-98, iako su Nuggetsi već u prvoj četvrtini imali 15 koševa viška. No, igra gostiju raspala se u trećoj četvrtini.

Najbolju večer u karijeri imao je John Collins koji je predvodio Hawkse sa 30 koševa, 12 skokova i pet asistencija. DeAndre' Bembry je ubacio 18, a 41-godišnji Vince Carter dodao je 13 poena za pobjednike. Nikola Jokić je sa 24 koša, 11 skokova i sedam asistencija bio najbolji kod Denvera.

Miami protutnjao LA-om

Baš kao i Nuggetsi, drugi poraz zaredom doživjeli su Los Angeles Clippersi i to pred svojim navijačima. Miami je slavio sa 121-98 u Staples Centeru, a gosti su posljednju četvrtinu dobili sa 30-8. U svojoj 1000. utakmici u NBA ligi Dwyane Wade je a 25 koševa, šest skokova i šest asistencija bio najbolji igrač dvoboja. Justice Winslow je ubacio 21 koš za pobjednike. Kod Clippersa najbolji je bio Tobias Harris sa 20 koševa.

U srazu momčadi s istim učinkom (15-10), Los Angeles Lakersi su se pokazali prezahtjevnim suparnikom za domaće Memphis Grizzliese koje su svladali sa 111-88. Do poluvremena su Lakersi izgradili 23 koša prednosti, a pred kraj trećeg dijela bilo je +29 (91-62) za goste predvođene LeBronom Jamesom koji je sa 20 poena, osam skokova i devet asistencija bio na pragu 'triple-double' učinka, baš kao i Kyle Kuzma sa 20 koševa, devet skokova i šest asistencija.

U vrlo kompetitivnoj i izjednačenoj Zapadnoj konferenciji Lakersi (16-10) su sada na petom mjestu s istim brojem pobjeda kao Clippersi (16-9) i Oklahoma City (16-8) te samo dvije pobjede iza vodećih Golden State Warriorsa (18-9).

Portland bolji od Šarićeve Minnesote

Portland (15-11) je do 15. pobjede stigao na domaćem parketu svladavši Minnesotu sa 113-105, a čovjek odluke bio je Damien Lillard. U neizvjesnoj završnici najbolji igrač Portlanda je pogodio tricu za vodstvo 108-105 na ulazu u posljednju minutu, a potom asistirao za tricu C. J. McColluma kojom su domaći zapečatili pobjedu. Lillard je završio sa 28 koševa, osam skokova i šest asistencija. Jusuf Nurkić je spojio 22 koša, 11 skokova i po četiri asistencije i blokade.

Minnesotu su predvodili Andrew Wiggins sa 20 koševa, Carl-Anthony Towns sa 19 poena i 10 skokova i Derrick Rose sa 18 koševa i devet asistencija. Dario Šarić je za 22 i pol minute ubacio osam poena bez promašaja (3/3) te imao pet skokova, tri asistencije i jednu osvojenu loptu.

Na Istoku se malo izdvojili Toronto (21-6) i Philadelphia (18-9), a onda slijedi izjednačena skupina u kojoj su Milwaukee (16-8), Indiana (16-10) i Boston (15-10).

Bogdanović vrlo dobar u Indianinoj treću pobjedi zaredom

Pacersi su momčadskom izvedbom stigli do treće uzastopne pobjede, svladavši Sacramento sa 107-97 u svojem Bankers Life Fieldhouseu. Sacramento je bio ravnopravan do 40. minute (84-83), a onda su Pacersi serijom 16-2 u sljedeće četiri minute zapečatili pobjedu.

Victor Oladipo je i dalje na klupi 'u civilu', a kad je tako onda momčad Natea McMillana pobjeđuje zajedničkom podjelom odgovornosti. Gotovo osmorica igrača s dvoznamenkastim učinkom, ako im pridodamo centra Mylesa Turnera (devet koševa, 13 skokova, četiri blokade) doprinijela su 16. pobjedi Pacersa u sezoni. Thaddeus Young je ubacio 20 poena uz devet skokova, a naš Bojan Bogdanović je postigao 18 koševa. Po 14 poena dodali su Darren Collison i Domantas Sabonis. Strijelce Sacramenta predvodio je Buddy Hield sa 20 koševa.

Rezultati by SofaScore
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider