Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uh, kakvo poniženje

Povijesna sramota Lakersa: Gradski rivali ih 'samljeli'!

San Antonio Spursi revanširali su se Miami Heatu za poraz u velikom finalu NBA lige na kraju prošle sezone brutalnom pobjedom 111:87.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Napaljeni Spursi bili su jednostavno previše za prije svega neraspoloženog najboljeg igrača današnjice, LeBrona Jamesa, kojeg je sjajno zaustavio Kawhi Leonard. James je iz igre gađao 6-18, a susret je okončao s tek 19 poena, te pet izgubljenih lopti. Kao igrač Miami Heata James još nijednom nije slavio u Teksasu kod Spursa.

San Antonio je do pobjede predvodio Tim Duncan, koji je ubacio 23 poena i upisao 11 skokova. Pomoć je imao i od Tonyja Parkera, koji je sudjelovao sa 17 koševa, te Borisa Diawa (16) i spomenutog Leonarda (11). Spomenimo i da je najefikasniji strijelac gostiju bio Chris Bosh s 24 koša.

Phoenix Sunsi šokirali su Oklahoma City Thunder domaćom pobjedom 128:122, nakon što su u jednom trenutku gubili s čak 16 poena razlike. Utakmicu karijere odigrao je Gerald Green koji je ubacio 41 poen, od koji je 25 zabio u trećoj četvrtini. Markieff Morris je pridodao 24, a Goran Dragić 22 u velikoj pobjedi Sunsa u utrci za doigravanjem.

Russell Westbrook je bio najbolji pojedinac Thundera s 36 poena, te sa po devet skokova i asistencija, dok je Kevin Durant pridodao 34 koša. Green je, spomenimo, ostao samo jedan poen prekratak od klupskog rekorda po broju poena u jednoj četvrtini, koji je postavio Stephon Marbury 2002. godine.

U posljednjoj utakmici večeri svjedočili smo demonstraciji sile Los Angeles Clippersa, koji su nakon posljednjih akvizicija (Glen Davis i Danny Granger) postali možda i najveći kandidati za osvajanje NBA naslova. U gradskom derbiju Clippersi su ponizili Lakerse s 48 razlike slavivši 142:94!

Blake Griffin ubacio je 20 poena i upisao 11 skokova u svega 25 minuta koliko je bilo potrebno da nastupi. Najefikasniji je bio Darren Collison s 24 koša, no treba napomenuti da je čak osam igrača bilo dvocifreno po broju poena, te da su još dvojica ubacila po devet! Clippersi ove sezone očito crpe inspiraciju iz svih prethodnih desetljeća kada su bili gradski predmet sprdnje u odnosu na Lakerse, pa su tako u dvije utakmice slavili s kombinirano 84 poena razlike! Posljednja pobjeda je, ne treba posebno ni spominjati, najveća u klupskoj povijesti Clippersa kada su gradski derbiji u pitanju.

NBA liga, četvrtak:

San Antonio – Miami 111:87 (Duncan 23k, 11s / Bosh 24k, 7s)

Phoenix – Oklahoma City 128:122 (Green 41k, 5s / Westbrook 36k, 9s, 9s, Durant 34k)

LA Lakers – LA Clippers 94:142 (Gasol 21k, 7s / Griffin 20k, 11s, 7a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider