Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kakvi divljaci

Potpuni kaos: Ukić i PAO uzeli naslov i jedva izvukli živu glavu!

Košarkaši Panathinaikosa 33. su put postali prvaci Grčke i to nakon što je treća utakmica finala doigravanja protiv Olympiacosa prekinuta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Minutu i 27 sekundi prije kraja utakmice u objektu ironičnog naziva - Dvorana mira i prijateljstva - navijači domaćina zasuli su igrače Panathinaikosa bakljama, topovskim udarima, stolicama i drugim predmetima koji su im se našli pod rukom. Gostujući košarkaši, koji su u tom trenutku vodili sa 76:72, pobjegli su s parketa spašavajući živu glavu.

Nakon više od sat vremena i nakon što je najveći dio dvorane ispražnjen suci su pozvali obje momčadi na nastavak utakmice. Međutim, igrači Panathinaikosa su odbili izaći iz svlačionice jer je u dvorani ostalo još stotinjak domaćih navijača. Nakon novih pregovora utakmica je definitivno prekinuta i registrirana rezultatom 76:72 za PAO. Budući da su Zeleni slavili i u prve dvije utakmice finala, s ukupnih su 3:0 osvojili naslov prvaka.

Aktualni europski prvak Olympiacos tako je lani samo nakratko uspio prekinuti dominaciju Panathinaikosa koji je osvojio deset od posljednjih 11 naslova grčkog prvaka.

U prekinutom dvoboju najbolji je u pobjedničkom sastavu bio Dimitris Diamantidis s 18 koševa, sedam skokova i četiri asistencije. Naš Roko Ukić, koji je u prve dvije utakmice finala bio prvi strijelac Panathinaikosa, ovom je prilikom ubacio deset poena (dvice 2/4, trice 2/3), te dodao dva skoka i isto toliko asistencija. Georgios Printezis je s 14 poena bio najefikasniji igrač Olympiacosa.

 

HEBA doigravanje, finale:

Olympiacos - Panathinaikos 72:76

Panathinaikos je dobio seriju s 3:0

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider