Košarka
SPORTOVI
Košarka
Još je samo jedna nepoznanica

Popovich treći put u karijeri trener Zapada na All-Staru, Lopez umjesto Ronda

Još je samo jedna nepoznanica ostala vezana za košarkaški spektakl sredinom sljedećeg mjeseca u Sjedinjenim Američkim Državama - All-Star susret Istoka i Zapada...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je u noći sa srijede na četvrtak San Antonio u svojoj dvorani razbio Charlotte 102-78, postalo je i matematički jasno da će trener Zapadne konferencije na All-Star utakmici u Houstonu 17. veljače biti Gregg Popovich, trener Spursa.

Naime, trener konferencije određuje se najboljim postotkom pobjeda u sezoni. Odnosno prvoplasirane momčadi Zapada i Istoka "posudit" će svoje trenere za All-Star susret. S obzirom da trener Oklahome City Thundera Scott Brooks ne može dvije godine zaredom biti "izbornik" Zapada, Popovich je tri dana prije isteka roka osigurao tu čast po treći put u svojoj karijeri!

Nepoznanica ostaje trener Istoka s obzirom da se tamo i dalje vodi borba između Miamija, odnosno Erika Spoelstre, te New Yorka kojeg s trenerske klupe vodi Mike Woodson. No, čini se da je Miami u srijedu pobjedom nad Brooklynom možda napravio i ključni korak ka tome da njegov trener bude "izbornik" Istoka.

Heat, uz utakmicu manje, ima jednu i pol pobjedu više od Knicksa, a do 3. veljače obje momčadi imaju još za odigrati po dvije utakmice. Teoretski bi Miami trebao izgubiti, a New York dobiti obje da Woodson bude trener Istočne konferencije.

Igrač Brooklyn Netsa Brook Lopez imenovan je zamjenom za Rajona Ronda na 62. izdanju NBA All-Star utakmice.

Centra Netsa imenovao je šef NBA lige David Stern, a u momčadi Istočne konferencije zamijenit će ozlijeđenog razigravača Boston Celticsa Ronda, za kojeg je zbog teške ozljede koljena sezona završena.

Lopez je nakon 45 odigranih utakmica Netsa ove sezone na prosjeku od 18,6 poena, te 7,3 skoka, a ovo će mu biti premijerni nastup na najvećem košarkaškom spektaklu današnjice.

Spomenimo i da će se 62. izdanje All-Star susreta igrati u Toyota Centru, te da će susret uživo putem televizije moći pratiti 215 zemalja diljem svijeta i to na 47 jezika. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider