Košarka
SPORTOVI
Košarka
Vrućina donijela pobjedu

Popovich šaljiv, a LeBron najavljuje osvetu

Iako je u igri naslov NBA prvaka, trener San Antonio Spursa Gregg Popovich i dalje ima smisla za šalu nakon što je njegova momčad umalo ispustila prednost domaćeg parketa u prvoj utakmici protiv branitelja naslova Miami Heata...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Antonio je slavio sa 110-95, no utakmicu je obilježila nesnosna vrućina, koju je prouzrokovao kvar klimatizacijskih uređaja. Zbog vrućine su brojni igrači dehidrirali, a najbolji košarkaš današnjice LeBron James je čak morao i napustiti parket zbog grčeva u nogama četiri minute prije kraja. Spursi su u tom trenutku imali tek +2 (94-92).

"Svi su igrači bili jako umorni i dehidrirani. Vjerujem da su svi sretni da slijede dva dana odmora. Nadam se da ćemo do nedjelje platiti račun za struju i da će nam opet uključiti klimu", rekao je u svom stilu Popovich i izazvao oduševljenje kod novinara.

Trener gostiju Erik Spoelstra nije želio kao razlog poraza njegove momčadi navesti vrućinu od 32 stupnja, ali je priznao da je izlazak Jamesa bio veliki udarac.

"Igrati u tim uvjetima je bilo nešto na što obje momčadi nisu navikle. Jako nas je pogodio izlazak vođe s parketa. No Spursi su u toj završnici igrali bolje. Nema smisla govoriti o nekoj uroti, jer bi samo uvrnuti um mogao tako naštetiti i nama i njima", rekao je Spoelstra.

James je bio vidno razočaran nakon poraza i činjenice da nije mogao pomoći svojoj momčadi u završnici, ali je odlučno najavio svoj povratak u nedjelju.

"Osjećam se bolje. Želio sam se vratiti u utakmicu u završnici, ali mi je trener rekao da ne može. Jako je bilo frustrirajuće gledati svoje suigrače i ne imati mogućnost pomoći im", rekao je James.

"Potreban mi je taj ekstra dan odmora. Danas započinjem s fazom oporavka i nadoknađivanja tekućine. Bit ću spreman za nedjelju!", najavio je LeBron.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider