Košarka
SPORTOVI
Košarka
Nije im pomoglo

Pokrenuta istraga: Australce će ipak kazniti zbog namještanja na Svjetskom prvenstvu?

Svjetska košarkaška federacija otvorila je disciplinski postupak protiv Australije, zbog načina na koji su australski košarkaši izgubili utakmicu posljednjeg kola skupine D od Angole na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U dvoboju odigranom u Las Palmasu Australija je slovila za velikog favorita, većim dijelom utakmice i vodila, da bi na kraju Angola slavila sa 91-83. Način na koji su se Australci ponašali u tom dvoboju razočarao je mnoge ljubitelje košarke, koji su opravdano posumnjali u poštenje australskih košarkaša.

Slovenci optužili Australce za namještanje: 'FIBA bi morala nešto poduzeti!'

Gotovo svi su uvjereni da su Australci namjerno izgubili od Angole kako bi, osvajanjem trećeg mjesta u skupini, u nokaut fazi izbjegli susret s moćnom američkom reprezentacijom do polufinala.

Australcima se ta taktika na kraju nije isplatila, s obzirom na to da su već u osmini finala poraženi od Turske (64-65) koja je do pobjede stigla zahvaljujući trici Emira Preldžića pet sekundi prije kraja utakmice.

Australski košarkaški savez dobio je priliku iznijeti obranu u ovom slučaju prije nego li FIBA donese odluku hoće li i na koji način kazniti australsku reprezentaciju.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider