Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kako izbjeći Amerikance

Slovenci optužili Australce za namještanje: 'FIBA bi morala nešto poduzeti!'

Slovenski reprezentativci optužili su Australiju za namještanje utakmice na Svjetskom košarkaškom prvenstvu u Španjolskoj…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Australija je bila u poziciji birati hoće li biti druga ili treća u skupini, što je izrazito bitno zbog izbjegavanja Sjedinjenih Američkih Država, ali i problematično jer posljednju su utakmicu igrali protiv nejake Angole - i izgubili 83:91! Slovenci ih zbog toga optužuju za namještanje utakmice.

Na poluvremenu su vodili 13 razlike i sve je izgledalo kao gotova priča, a onda su u igru ušli sve redom rezervni igrači i uspjeli izgubiti utakmicu.

"Košarka je prelijep sport i nema mjesta za namještene utakmice kao što je bila Australija – Angola. FIBA bi trebala nešto poduzeti u vezi toga", rekao je Goran Dragić nakon utakmice Slovenije i Litve, koju su naši susjedi izgubili sa 64:67 i završili drugi.

Dakle, Slovenija je druga i nakon osmine finala može igrati sa SAD-om, Litva je prva i izbjeći će do polufinala najtežeg protivnika, isto kao i treća Australija. (Agencija VLM)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider