Košarka
SPORTOVI
Košarka
Clippersi ponovno poraženi

Osma pobjeda zaredom Spursa, rekordna večer Holidayja!

Osmu pobjedu zaredom u NBA ligi ostvarili su košarkaši San Antonija. U subotu su u svome AT&T Centeru nadigrali Phoenix sa 108-99…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bila je to ujedno i 16. uzastopna pobjeda Spursa na domaćem parketu, a ključna je figura u njoj još jednom bio Tony Parker. Francuski je reprezentativac ubacio 31 koš i to uz sjajan šut iz igre (13-17), a dodao je i sedam asistencija. Samo u posljednjoj četvrtini, koju je San Antonio dobio s 27-17, Parker je ubilježio 11 poena i pet asistencija. Manu Ginobili je dodao 20 koševa, a Tiago Splitter 13 poena i osam skokova za Spurse koji su treću utakmicu u nizu bili bez ozlijeđenog Tima Duncana i bolesnog trenera Gregga Popovicha.

I dok su Spursi u odličnom razdoblju, slabo posljednjih dana ide Los Angeles Clippersima. Trećeplasirana momčad Zapada u subotu je upisala četvrti poraz zaredom, ovaj je put u neizvjesnoj završnici bolji bio Portland sa 101-100. Kao i u San Antoniju, i u Portlandu je junak utakmice bio Francuz. Nicolas Batum zaključio je dvoboj s 20 koševa, deset skokova i 12 asistencija za već drugi triple-double ovaj tjedan. Damian Lillard se istaknuo s također 20 koševa za Blazerse, dok je kod gostuju prvo ime bio Blake Griffin s učinkom od 24 poena, osam skokova i 10 asistencija. Clippersi su treću uzastopnu utakmicu igrali bez ozlijeđenog Chrisa Paula.

Jrue Holiday je s 35 koševa, što mu je rekord karijere, predvodio Philadelphiju do domaće pobjede protiv New Yorka. Nick Young i Evan Turner su dodali po 20 poena za Sixerse, dok je kod Knicksa s 25 koševa, ali i uz vrlo slab šut (9-28), najefikasniji još jednom bio Carmelo Anthony. Bila mu je to 28. uzastopna utakmica u kojoj je ubacio najmanje 20 koševa, čime se na drugom mjestu u klupskoj povijesti izjednačio s Patrickom Ewingom. Richie Guerin je u sezoni 1961/62 skupio 29. dvoboja zaredom s 20 ili više poena.

Spomenimo još da su Houston Rocketsi već 12. put zaredom svladali Brooklyn (New Jersey) Netse (119-106), dok je Charlotte bio bolji od Minnesote (102-101) što mu je prva domaća pobjeda još od 21.studenog. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider