Košarka
SPORTOVI
Košarka
Opet preokrenuli

Olympiacos se osvetio Realu: Grci obranili naslov prvaka Europe!

Košarkaši Olympiacosa obranili su naslov europskog prvaka savladavši u velikom finalu Eurolige u londonskoj O2 Areni madridski Real 100-88...

Prošle je godine Olympiacos u finalu u Istanbulu do naslova došao preokrenuvši zaostatak od 19 koševa u posljednjih 12 minuta protiv moskovskog CSKA. Ovoga puta su također preokrenuli susret, ali u ranijoj fazi, budući je nakon prve četvrtine "kraljevski klub" vodio 27-10.

No, već do poluvremena je pirejski klub spustio na minus (37-41), da bi se u posljednju dionicu ušlo sa izjednačenim rezultatom (61-61). Potom Olympiacos radi dvije serije, prvo 7-0, pa ubrzo potom i 9-0 kojima bježi Realu na dvoznamenkastu prednost.

U reprizi finala iz sezone 1994/95 tako se Olympiacos osvetio Realu za poraz i došao do svog trećeg naslova europskog prvaka, a postali su prva momčad koja je uspjela obraniti euroligaški naslov nakon 2005. godine i Maccabija . Real je pak ostao na i dalje rekordnih osam naslova.

Najbolji pojedinac finala bio je Vassilis Spanoulis sa 22 koša (trice 5-9), 6 skokova i 2 asistencije. On je predvodio šestoricu dvoznamenkastih igrača Olympiacosa među kojima je Acie Law ubacio 20, Kyle Hines 12, Kostas Sloukas 11, a Pero Antić i Stratos Perperoglou po 10 koševa.

Kod Reala je najefikasniji sa 21 košem bio Rudy Fernandez, Sergio Rodriguez je ubacio 17, a Sergio Llull 14 koševa. Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper ostao je bez koša za pet minuta igre uz dvije promašene trice.

Tomić i Barcelona ostali i bez trećeg mjesta

Košarkaši CSKA-a osvojili su treće mjesto u ovosezonskoj Euroligi. U borbi za ''utješnu nagradu'' na završnom turniru u londonskoj O2 Areni Moskovljani su svladali Barcelonu sa 74-73.

U izjednačenoj utakmici CSKA je pet minuta prije kraja poveo sa 67-59, ali nije uspio mirno privesti priču kraju. Katalonci su malo po malo smanjivali zaostatak, da bi na ulasku u posljednju minutu naš Ante Tomić izjednačio na 70-70. Saša Kaun je donio novo vodstvo Rusima, a onda je tricom 32 sekunde prije kraja Juan Carlos Navarro prebacio prednost na stranu Barcelone (73-72).

Međutim, Aaron Jackson je s dva pogođena slobodna bacanja postavio, pokazalo se, konačan rezultat. U zadnjem napadu Barcelone Marcelinho Huertas nije uspio pogoditi za pobjedu.

Sonny Weems i Viktor Hrjapa su ubacili po 16 koševa za CSKA, dok je Navarro sa 17 poena bio najefikasniji u dresu Barcelone. Novu je dobru utakmicu odradio i Tomić koji je za 26 minuta igre ubilježio deset poena (dvice 4-6, slobodna bacanja 2-4), šest skokova i tri asistencije. (TS)

Euroliga, Final Four, finale:

Olympiacos - Real Madrid 100-88

za treće mjesto:

CSKA - Barcelona 74-73
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider