Košarka
SPORTOVI
Košarka
Cavsi na krilima Jamesa

VIDEO Okršaj blizanaca u Madisonu: Kad udari brat na brata

Bojan Bogdanović postigao je sedam koševa u porazu Netsa od Knicksa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Brooklyn Netsa poraženi su u Madison Square Gardenu od New York Knicksa 91-108, a hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović je zabio sedam koševa za Netse.

Knicksi su već nakon prve četvrtine imali 21 koš prednosti (42-21) usmjerivši utakmicu prema laganoj pobjedi. Na poluvremenu je ta prednost iznosila +23, a na koncu treće dionice +25 koševa. Netsi su u zadnjoj dionici uspjeli tek malo ublažiti već 14. poraz ove sezone uz pet pobjeda. Domaćinu je to bila deseta pobjeda, a imaju i isto toliko poraza.

Utakmica u Madisonu ostat će upamćena i po okršaju blizanaca Lopez, Brooka koji igra za Netse i Robina, člana Knicksa. Na koncu je uspješniji bio Brook koji je postigao 21 koš i bio najefikasniji strijelac gostujućeg sastava. Njegov brat je zabio sedam koševa.

"Uvijek je zanimljivo, ali i neobično igrati protiv brata. Ovoga puta je on bio uspješniji, no važnija je naša pobjeda. Dobro smo se zabavljali", kazao je Robin. U međusobnim susretima vodi Robin 6-4, no Brook u tih 10 okršaja ima prosjek od 20,3 koša i 7,7 skokova, a njegov brat 10,7 koševa i 5 skokova.

Njihov okršaj na tribinama je pratila i mama.

"Za mene je ovo bila dobitna situacija. Moj sin je pobijedio," kazala je sa smiješkom Deborah Ledford. Gospođa živi u Kaliforniji i prisustvuje samo utakmicama u kojima braća igraju jedan protiv drugoga.

"Nadam se kako će jednog dana zaigrati u istom sastavu. Sada su u istom gradu, i to je nešto," dodala je.

Knickse je do pobjede predvodio Carmelo Anthony sa 28 koševa i sedam skokova, odličan je bio i Kristaps Porzingis sa 19 koševa i 10 skokova, dok je Arron Afflalo dodao 18 koševa.

"Utakmice protiv naših susjeda iz Brooklyna uvijek su posebne. Željeli smo ovu pobjedu i pokazali smo im tko je gazda u gradu," kazao je Anthony.

U suparničkim redovima uz Lopeza solidnu predstavu pružio je i Thaddeus Young postigavši 18 koševa uz 11 skokova. Bojan Bogdanović je na parketu Madisona proveo 19 minuta postigavši sedam koševa uz šut 3-4 iz igre i 1-1 za tri poena. Dodao je i sedam skokova.

Cavsi na na krilima sjajnog LeBrona Jamesa

U najneizvjesnijem susretu večeri New Orleans je nakon produžetaka pobijedio Cleveland 114-108. Cavsi su na početku posljednje četvrtine gubili 11 koševa razlike (81-92), međutim na krilima sjajnog LeBrona Jamesa okrenuli su rezultat i 15 sekundi prije kraja poveli 105-102. Izjednačio je Jrue Holiday tricom osam sekundi prije kraja, a gosti su imali napad za pobjedu. Međutim James je promašio. U produžetku su Pelicansi bili bolji i taj dio igre dobili su 9-3 za prvu pobjedu u zadnjih pet susreta, ali i petu uzastopnu pobjedu na parketu Smoothie King Centra protiv Cavsa.

Domaćine je do slavlja predvodio Anthony Davis sa 31 košem pri čemu je šest zabio u produžetku. Dodao je i 12 skokova. Kod gostiju najefikasniji je bio James sa 37 koševa.

U susretu igranom u Verizon Centru Washington je pobijedio Phoenix 109-106 ostvarivši drugu pobjedu u zadnjih šest susreta i osmu ove sezone. Domaćin je zaostajao veći dio utakmice, no završnom serijom 10-3 preokrenuo je rezultat. Washington je predvodio Bradley Beal sa 34 koša, Ramon Sessions je dodao 18, a John Wall 17 koševa. Kod gostiju najefikasniji su bili Eric Bledsoe sa 22 i Brandon Knight sa 19 koševa.

Atlanta Hawksi su u Philips Areni pobijedili Los Angeles Lakerse 100-87. Bila je to 13. pobjeda Atlante i već 16. poraz Lakersa od kojih gori skor ima samo Philadelphia (1-19). U domaćim redovima petorica igrača imala su dvoznamenkasti broj koševa, a najviše je zabio Al Horford, 16 koševa. Kod Lakersa najefikasniji je bio Lou Williams sa 18 koševa. Kobe Bryant je zabio 14 koševa uz šut 4-19.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider