Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bryant donio odluku

Odlazi jedan od najvećih ikad: 'Draga košarko, spreman sam te pustiti'

Jedan od najvećih košarkaša svih vremena Kobe Bryant i službeno je objavio da se oprašta na kraju ove NBA sezone...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Kobe Bryant odlučio je spustiti zavjesu na svoju bogatu karijeru. Nakon 20 nezaboravnih godina, mahnuo je bijelom zastavom i službeno najavio odlazak u mirovinu na kraju sezone.

''Ova sezona je sve što još mogu dati'', napisao je Bryant u pjesmi pod naslovom 'Draga košarko', kojom se na jedinstven način oprostio od onoga što je najviše volio.

Njegova posljednja utakmica bit će 13. travnja kod kuće protiv Utah Jazza.

''Moje srce i um mogu mi govore da mogu, ali moje tijelo zna da je došlo vrijeme za reći zbogom. I to je u redu. Spreman sam te pustiti'', rekla je legenda Lakersa.

Bryant je u karijeri osvojio pet NBA naslova, 17 puta je igrao na All-Staru i bio MVP 2007/08. U cijeloj karijeri igrao je za samo jedan klub, Los Angeles Lakerse. Oprašta se kao najbolji strijelac kluba u povijesti, kao najmlađi igrač koji je postigao 30 000 koševa u NBA-u i treći strijelac svih vremena iza Jabbara i Malonea. Također ima dva olimpijska zlata.

''Svi smo tužni. Ova era Lakersa bila je jedna od najzabavnijih i najuzbudljivijih koje možemo zamisliti. Dajemo mu punu podršku, ali još uvijek je to vrlo tužno'', izjavila je predsjednica Lakersa Jeannie Buss.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider